Skelbiama kalėdinė paramos akcija Ukrainai – „Pergalės žaisliukas“

Organizacija „Maži, bet stiprūs“, skelbianti naują kalėdinę paramos Ukrainai akciją „Pergalės žaisliukas“. Jos metu šalies gyventojai, verslo įmonės ar kitos organizacijos iki pat švenčių bus kviečiami įsigyti FPV drono formos Kalėdų eglutės žaisliuką ar aukoti tiesiogiai bei prisidėti prie Ukrainos žmonių pergalės.

Palaikymo akcija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Palaikymo akcija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Palaikymo akcija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Palaikymo akcija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-12-01 11:12, atnaujinta 2023-12-01 11:17

Kaip skelbia organizacija, visos aukos bus skirtos paramos fondo „Maži, bet stiprūs“ kartu su Ukrainos partneriais gaminamų FPV atakos dronų įsigijimui.

„Šiuo metu FPV dronai – vos 500 eurų kainuojančios skraidyklės – (...) patekusios į profesionalių pilotų rankas gali padaryti milžinišką žalą priešo technikai ar net pakeisti mūšių eigą“, – teigia „Maži, bet stiprūs“ vadovas Raimundas Aleknavičius.

Skelbiama, kad norintys įsigyti mažą Kalėdų eglės žaisliuką, miniatiūrinę FPV drono kopiją, pagamintą iš tos pačios medžiagos bei tais pačiais 3D spausdintuvais, kurie Lietuvoje ir Ukrainoje spausdina FPV atakos dronų detales arba tiesiogiai aukoti ir Ukrainos kariams nupirkti visą FPV droną ar atskirų jo dalių, tai gali padaryti oficialiame fondo tinklalapyje.

R. Aleknavičius akcentuoja, kad šiuo metu viena kelių pilotų grupė per savaitę sunaudoja apie 50 FPV atakos dronų.

„Ukrainiečiai vis dar privalo taupyti savo dronus, kantriai laukti tinkamiausių momentų ir pasirinkti vertingiausius taikinius, kurių yra begalė. (...) Todėl atsižvelgdami į kritiškai didėjantį poreikį ir organizuojame šią kalėdinę paramos Ukrainai akciją, kad nusiųstume Ukrainos kariams kuo daugiau jų gyvybes saugančių FPV dronų“, – sako jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.