R. Kurlianskis keliamas į kalėjimą Kauno centre, E. Masiulis ir V. Gapšys lieka ten pat

Pirmadienį pranešta, kur laivės atėmimo bausmes toliau atliks vadinamojoje „MG Baltic“ byloje už korupcines veikas nuteisti Vytautas Gapšys, Eligijus Masiulis ir Raimundas Kurlianskis.

Eligijus Masiulis, Vytautas Gapšys ir Raimondas Kurlianskis.<br>T.Bauro nuotr.
Eligijus Masiulis, Vytautas Gapšys ir Raimondas Kurlianskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-04 18:05

Lietuvos kalėjimų tarnyba portalui lrt.lt nurodė, kad Kauno kalėjime, Technikos gatvėje 34, esančių V. Gapšio ir E. Masiulio bausmės atlikimo vieta nesikeis, o R. Kurlianskis bus perkeltas į A. Mickevičiaus gatvėje esantį Kauno kalėjimo pastatą.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas praėjusią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą R. Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį E. Masiulį, jiems atitinkamai skirta 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui V. Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį gavo E. Masiulio ir R. Kurlianskio kasacinius skundus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.