P. Saudargas: Seimo pavasario sesija yra tinkamas metas kalbėti apie šauktinių reformą ir gynybos mokestį

Nors jau kurį laiką tęsiasi diskusijos apie šauktinių reformą ir gynybos mokestį, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas mano, kad šias iniciatyvas reikėtų svarstyti pavasario sesijos metu.

Paulius Saudargas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Paulius Saudargas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 9:24 AM

„Pavasario sesija yra tas kontekstas, kai galime kažką naujo sutarti. Dabar yra tik ką priimtas biudžetas, politinė sistema išeina į kalėdinį laikotarpį, tai paskubomis nepavyks. Tačiau pavasario sesija būtų tinkamas metas iš naujo kalbėti apie galimą šauktinių reformą ir apie didesnį finansavimą gynybai, jeigu atsirastų naujo mokesčio galimybė“, – trečiadienį „Žinių radijui“ komentavo P. Saudargas.

„Turime vertinti ir rinkiminį kontekstą, gal kitos partijos turės savo ryškių idėjų. Jeigu mes grėsmes matome vienodai, kad ji yra didelė, tai tada turėtume sukandę dantis susitarti“, – pridūrė jis.

Politikas pabrėžė, kad jis pats pritartų su krašto gynyba susijusioms reformoms.

„Jeigu priklausytų nuo mano vieno valios, aš balsuočiau už viską, kad tik didėtų mūsų saugumas“, – teigė konservatorius.

ELTA primena, kad apie naujo mokesčio idėją vienas pirmųjų prakalbo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas. Apsvarstyti šią iniciatyvą politikas ketina kviesti visas parlamentines partijas.

Kaip skelbta anksčiau, socialdemokratų partija siūlo Finansų ministerijai išleisti gynybos obligacijas kaip alternatyvą skolinimuisi krašto apsaugos reikmėms iš užsienio rinkų. Pasak jų, pasiūlius rinkos sąlygas atitinkančias palūkanų normas, gynybos obligacijos būtų patrauklios ir ekonomiškai, o kartu leistų gyventojams išreikšti savo patriotinę valią ir tiesiogiai prisidėti prie paramos krašto apsaugai, sako socialdemokratai.

Premjerė Ingrida Šimonytė lapkritį tikino, kad šauktinių reforma Vyriausybėje turėtų būti svarstoma dar gruodžio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.