Prokuratūra: P. Gražulio byla dėl LGBTQ niekinimo perduota teismui

Trečiadienį generalinė prokuratūra pranešė, kad parlamentaro Petro Gražulio byla dėl LGBTQ asmenų niekinimo perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Petras Gražulis.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martyna Pikelytė

2023-12-06 14:20

Seimo narys P. Gražulis kaltinamas tuo, kad praėjusių metų gegužės 26 d. po Seimo posėdžio, kuriame buvo svarstomas Civilinės sąjungos įstatymo projektas, viešai išsakė teiginius, kurie vertinti kaip žmonių grupės niekinimas dėl jų seksualinės orientacijos.

Kaip teigiama prokuratūros išplatintame pranešime spaudai, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad P. Gražulis tai darė veikdamas tiesiogine tyčia, suvokdamas, kad jo pasisakymai yra filmuojami, transliuojami bei talpinami internetinėje žiniasklaidoje, nurodo prokurorai.

Nukentėjusiais šiame tyrime yra pripažinti 5 asmenys.

ELTA primena, kad lapkričio mėnesį P. Gražuliui pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 170 straipsnio 2 dalį.

Minimame BK straipsnyje nurodoma, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas. (...) Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį“, – kreipdamasis į LGBT atstovus kalbėjo P. Gražulis.

Seimo nario Petro Gražulio teisinė neliečiamybė panaikinta gavus generalinės prokurorės Nidos Grunskienės kreipimąsi į Seimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.