Žurnalistikos centro „Siena“ tyrimas: pora Rusijos oligarcho R. Abramovičiaus vaikų yra įgiję Lietuvos pilietybes

Tarptautinio žurnalistinio tyrimo „Cyprus Confidential“ metu nutekinti duomenys rodo, kad Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus sūnus Arkadijus ir dukra Anna yra įgiję Lietuvos pilietybes, skelbia tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

Romanas Abramovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Romanas Abramovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 11:30 AM

Žurnalistai tarp nutekintos medžiagos iš Kipro finansinių paslaugų kontoros „Meritservus“ aptiko oligarcho sūnaus A. Abramovičiaus paso nuotrauką. Dokumentas buvo išduotas prieš dešimtmetį ir baigė galioti šių metų gruodžio 5 d. Paso nuotraukos autentiškumas patvirtintas Londono teisininko parašu.

Kada Lietuvos pasą įgijo oligarcho dukra A. Abramovič nėra aišku – dokumentuose aptiktas tik jos lietuviško paso numeris bei nurodyta Lietuvos pilietybė.

Žurnalistų išanalizuoti susirašinėjimai rodo, Arkadijaus ir Annos Abramovičių lietuviški pasai buvo panaudoti ir operacijoms, vertinamoms kaip bandymai apeiti oligarchui taikomas tarptautines sankcijas.

Migracijos departamentas situacijos nekomentuoja.

Metų pradžioje britų leidinys „The Guardian“ paskelbė, kad prieš prasidedant plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą R. Abramovičius didžiąją dalį savo turto perskirstė savo septyniems vaikams. Skaičiuojama, kad perleisto turto vertė – mažiausiai 4 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.