Komisija tirs Lietuvos pilietybės atkūrimą R. Abramovičiaus artimiesiems

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sudarė komisiją, kuriai pavesta įvertinti Lietuvos Respublikos pilietybės atkūrimo aplinkybes Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus artimiesiems 2011–2013 metais.

Komisija tirs Lietuvos pilietybės atkūrimą R. Abramovičiaus artimiesiems.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Komisija tirs Lietuvos pilietybės atkūrimą R. Abramovičiaus artimiesiems.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 12:05 PM, atnaujinta Dec 7, 2023, 12:06 PM

Migracijos departamentui pavesta peržiūrėti asmenų ir subjektų, kuriems taikomos Europos Sąjungos (ES) sankcijos, sąrašą ir patikrinti, ar sankcionuotų asmenų šeimos nariai nėra Lietuvos Respublikos piliečiai.

Ministrės iniciatyva, 2023 m. vasario 3 d. įsigaliojo Vyriausybės nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo įgyvendinimo“ pataisos, kuriomis įtvirtinta, kad duomenys apie Lietuvos Respublikos pilietybę atkūrusius ar pilietybės netekusius asmenis skelbiami viešai.

„Pilietybės suteikimas negali būti paslaptimi, o lietuviškas pasas priedanga sankcijoms apeiti ar kitaip piktnaudžiauti. Šiuo geopolitiškai sudėtingu laikotarpiu asmens duomenų apsauga negali būti aukščiau nacionalinio saugumo interesų“, – pabrėžia ministrė A. Bilotaitė.

Taip pat, ministrės pavedimu jau parengtos ir derinamos Pilietybės įstatymo pataisos, kuriomis siūloma išplėsti LR pilietybės netekimo pagrindą. Ši nuostata būtų taikoma visiems Lietuvos Respublikos piliečiams, turintiems ir kitos valstybės pilietybę, jeigu asmuo kelia grėsmę šalies saugumo interesams, viešai reiškia palaikymą valstybei, keliančiai grėsmę Lietuvos ir ES valstybių narių ir (ar) jų sąjungininkų saugumo interesams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.