R. Požėla užsiminė apie naują priemonę kovai su narkotikais: apie neleistinų medžiagų platinimą bus galima pranešti telefonu

Kovai su narkotikų vartojimu bus pasitelkta dar viena priemonė – nauja telefono linija, skirta perduoti informaciją apie neleistinų medžiagų platinimą, praneša policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Renatas Požėla<br>R.Vilkelio nuotr.
Renatas Požėla<br>R.Vilkelio nuotr.
Renatas Požėla<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renatas Požėla<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renatas Požėla<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Renatas Požėla<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Irtautė Gutauskaitė

Dec 8, 2023, 12:02 PM

„Artimiausiu metu planuojame atidaryti naują telefono liniją, komunikacinę liniją, per kurią žmonės anonimiškai galės pranešti apie visas problemas, susijusias su narkotikais – apie platinimą, apie taškus, visą kitą naudingą informaciją“, – viešėdamas Rietave žurnalistams užsiminė R. Požėla.

Daugiau informacijos apie naująją telefono liniją generalinis komisaras pateiks pirmadienį, Vidaus reikalų ministerijoje.

Ši telefono linija bus dar viena priemonė kovojant su narkotikų vartojimu ir plitimu ne tik naktinio gyvenimo vietose, bet ir mokyklose.

Lietuvoje pastaruoju metu stebimas nepilnamečių narkotikų vartojimo didėjimas. 2023 m. sausio-rugpjūčio mėn. registruoti 75 nepilnamečiai, įtariami padarę nusikalstamas veikas, susijusias su disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabanda, o 2022 m. tuo pačiu laikotarpiu – 66 nepilnamečiai.

Didėja ir administracinių nusižengimų skaičius, kuriuos dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimo padaro nepilnamečiai iki 16 m., negalintys būti traukiami administracinėn atsakomybėn dėl savo amžiaus. 2022 m. per visus metus tokių nepilnamečių buvo nustatyta 94, o per šių metų nepilnus 9 mėn. – 121.

Penktadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir generalinis komisaras R. Požėla lankosi Rietave ir Šilalėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.