Demokratų sąjunga ir valstiečiai palaikys apkaltos V. Gapšiui iniciatyvą

Antradienį Seimui spręsiant dėl apkaltos inicijavimo vadinamojoje „MG Baltic“ korupcijos byloje nuteistam ir įkalinimo bausmę atliekančiam parlamentarui Vytautui Gapšiui, opozicinės Demokratų sąjungos ir „valstiečių“ frakcijos sako palaikysiančios apkaltos inicijavimo procesą.

Vytautas Gapšys<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Vytautas Gapšys<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Vytautas Gapšys<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Vytautas Gapšys<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Vytautas Gapšys<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Vytautas Gapšys<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Vytautas Gapšys<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Vytautas Gapšys<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Viktorija Smirnovaitė

Dec 12, 2023, 10:41 AM, atnaujinta Dec 12, 2023, 11:00 AM

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad, frakcijos nuomone, V. Gapšys, atlikdamas įkalinimo bausmę, nebegali tęsti darbo Seime.

„Greičiausiai pritarsime. Nematome galimybės darbuotis toliau“, – žurnalistams Seime antradienį teigė S. Skvernelis.

Tokios pozicijos laikosi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija.

„Frakcija priėmė sprendimą – dalyvausime dėl pono Gapšio apkaltos proceso visose nutarimo stadijose, taip pat ir slaptame balsavime“, – sakė frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

ELTA primena, kad antradienį Seimui ketinama pasiūlyti „MG Baltic“ byloje įkalinimo bausme nuteistam parlamentarui Vytautui Gapšiui pradėti apkaltą.

Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma anksčiau tvirtino, kad apkaltą parlamentarui planuojama surengti gruodžio 21 d.

V. Gapšys anksčiau prašė sudaryti jam galimybę Seimo plenariniuose posėdžiuose dalyvauti nuotoliniu būdu. Visgi Kauno kalėjimas šio V. Gapšio prašymo netenkino.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų kolegija praeitą savaitę taip pat paskelbė, kad netenkina vadinamojoje „MG Baltic“ byloje nuteistųjų V. Gapšio, Eligijaus Masiulio ir Raimondo Kurlianskio prašymų sustabdyti žemesnės instancijos teismo nuosprendžio dėl įkalinimo vykdymą.

Tuo metu, kaip primena ELTA, Apeliacinis teismas lapkričio 22 d. pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą R. Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį E. Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui V. Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir G. Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Laisvės atėmimo bausmes už korupcines veiklas nuteisti V. Gapšys ir E. Masiulis atliks Kauno kalėjime, esančiame Technikos gatvėje, o R. Kurlianskis – A. Mickevičiaus gatvėje esančiame Kauno kalėjimo pastate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.