A. Bilotaitė nekomentuoja G. Landsbergio abejonių dėl sankcijų baltarusiams griežtinimo: svarbu vieningai suvokti situaciją

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė nenori komentuoti užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio pareiškimų, esą siūlymas suvienodinti sankcijas rusams ir baltarusiams yra „nervinė reakcija“. Ministrė akcentuoja, kad griežtinti ribojimus siūlantys politikai vertina tiek Valstybės saugumo departamento (VSD) informaciją, tiek ir piktnaudžiavimo tam tikromis migracijos procedūromis atvejus.

Gabrielius Landsbergis, Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 2:23 PM

„Aš kažkaip nekomentuoju ir nereaguoju. Man atrodo, labai svarbu dirbti tą darbą, kurį dirbame“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį sakė A. Bilotaitė.

„Mes tikrai turėjome priėmę ne vieną sprendimą, kiekvienais metais darome migracijos procesų apžvalgas, sugriežtinimus. Atitinkamas priemones padarėme, kad kontroliuoti dar labiau ir ieškome dar papildomų saugiklių ir papildomų sprendimų tam, kad galėtume kontroliuoti ir užtikrinti tiek sklandumą visų procesų, tiek kad nebūtų piktnaudžiaujama, tiek ir užtikrinti mūsų valstybės saugumą“, – akcentavo ji.

Ji atkreipia dėmesį ne tik į VSD įspėjimus dėl baltarusių keliamos grėsmės, tačiau ir piktnaudžiavimą tam tikromis procedūromis.

„Matome ne tik, ką kalba Valstybės saugumo departamentas, bet matome ir piktnaudžiavimą tam tikromis procedūromis, kurios yra migracijos procese. Todėl turėjome ne vieną pasitarimą mūsų formatuose – Vidaus reikalų ministerijos su Migracijos departamentu, taip pat dirbame kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dėl atitinkamų priemonių, kurios leis mums valdyti šį procesą, susijusį su srautais ir grėsmėmis“, – pabrėžė ministrė.

Todėl A. Bilotaitė pabrėžia mananti, kad bendrą sutarimą dėl sankcijų rusams ir baltarusiams reikia atrasti ir politiniu lygmeniu.

„Sunku pasakyti, kodėl kolegos vertina, komunikuoja vienaip ar kitaip. Manau, kad labai svarbu turėti susėdus vienodus sprendimus, suvokti vieningai situaciją ir atitinkamai turėti numatymą, kur juda valstybė, įvertinant tiek poreikį darbo jėgos darbo rinkai, tiek įsivertinant saugumo aspektus, kurie yra svarbūs šiame geopolitiniame kontekste“, – sakė ji.

ELTA primena, kad pirmadienį Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas ir Užsienio reikalų komiteto (URK) narys Audronius Ažubalis registravo Ribojamųjų priemonių dėl karinės agresijos prieš Ukrainą nustatymo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma sustabdyti Baltarusijos piliečių prašymų išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje priėmimą su atitinkamomis jiems taikomomis išimtimis.

Pavasarį Seimas įtvirtino nacionalines sankcijas Rusijos ir Baltarusijos piliečiams. Ribojamųjų priemonių dėl karinės agresijos prieš Ukrainą įstatymo projektu metams sugriežtinta leidimų nuolat ar laikinai gyventi šalyje suteikimo, vizų išdavimo tvarką, uždraustas Rusijos piliečių judėjimas per Europos Sąjungos (ES) išorės sieną. Taip pat apribota Rusijos piliečių teisė įsigyti nekilnojamojo turto Lietuvoje.

Visgi, prezidentas vetavo šį įstatymą. Šalies vadovas nurodė, kad parlamentui reiktų laikytis vieningos pozicijos ir suvienodinti taikomus ribojimus tiek rusams, tiek baltarusiams. Tačiau Seimas atmetė G. Nausėdos veto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.