Aidint Seimo kanceliarijos darbuotojų pasipiktinimui dėl atlyginimų sistemos pokyčių – V. Čmilytės-Nielsen žinia

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad yra susipažinsi su Seimo kanceliarijos darbuotojų nepasitenkinimu dėl kanclerio Modesto Gelbūdos inicijuotų atlyginimų sistemos pokyčių. Nors Seimo pirmininkė sako, kad politikai į kanceliarijos veiklą neturėtų kištis, visgi, pasak jos, situacija yra stebima.

 V.Čmilytė-Nielsen.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 V.Čmilytė-Nielsen.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2023, 11:23 AM, atnaujinta Dec 14, 2023, 11:24 AM

„Šiek tiek valdyboje esame diskutavę, visų pirma, tai yra, aišku, kanceliarijos reikalas, politikai, manau, neturėtų kištis, bet stebime tuos pokyčius, kurie nuo sausio 1-osios neišvengiamai gali įvykti. Tai valdyba, kiek pagal kompetenciją mums tai priklauso, mes situaciją stebime“, – žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad Seimo vicepirmininkas, „darbietis“ Andrius Mazuronis Eltai teigė, kad kanclerio veikla jau kurį laiką netenkina nei politikų, nei Seimo kanceliarijos darbuotojų. Tačiau, pasak jo, pastaruoju metu daugiausiai įtampos kilo dėl pertvarkytos atlyginimų sistemos.

Todėl, anot A. Mazuronio, jeigu iki kovo mėnesio kancleris esmingai savo darbo veiklos nepagerins, Seimo valdyba spręs dėl tolesnio jo likimo pareigose.

Savo ruožtu Seimo vicepirmininkas, konservatorius Paulius Saudargas pabrėžė, kad šiuo metu vyksta diskusija tarp Seimo valdybos ir M. Gelbūdos dėl Seimo kanceliarijoje nepasitenkinimą sukėlusių atlyginimų pokyčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.