V. Blinkevičiūtė: balsavimas dėl pasitikėjimo Seimo pirmininke būtų tik laiko gaišimas

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė mano, kad balsavimas dėl pasitikėjimo Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen būtų tik laiko gaišinimas, nes valdantieji priekaištų parlamento vadovei neturi.

 Vilija Blinkevičiūtė<br>Oresto Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 Vilija Blinkevičiūtė<br>Oresto Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-12-15 10:07

„Ar dar galima imtis kažkokių veiksmų? Visą laiką galima prigalvoti ką dar būtų galima padaryti, kaip toliau tą temą tęsti. Nes čia pat rinkimai, kai kam galbūt tai naudinga. Bet, man rodos, kad gal nebereikėtų gaišti laiko, nes nemanau, kad ką nors pavyks padaryti, kada konservatoriams tinkamas žmogus užima pareigas“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

Politikė akcentuoja, kad teisingiausias žingsnis būtų Seimo pirmininkės apsisprendimas stabdyti narystę Liberalų sąjūdyje.

„Mūsų siūlymas buvo, kad ji pati apsispręstų, suspenduotų narystę Liberalų sąjūdžio partijoje ir tuomet galėtų eiti pareigas. Tačiau, kaip matome, ji pati nemano, kad tai trukdo tinkamai atlikti Seimo pirmininkės darbus, kaip ir nemato valdančioji dauguma, kurios dėka ji šias pareigas užima“, – apgailestavo socialdemokratų lyderė.

Opozicijos atstovai ketvirtadienį parengė rezoliuciją, kuria ragina valdančiuosius balsuoti dėl pasitikėjimo pirmininke V. Čmilyte-Nielsen, vadovaujančia „MG Baltic“ byloje nuteistam Liberalų sąjūdžiui. Visgi šios rezoliucijos nepalaikė Seimo LSDP ir „darbiečių“ frakcijos.

ELTA primena, Apeliaciniam teismui vadinamojoje „MG Baltic“ byloje pripažinus Liberalų sąjūdį bei Darbo partiją kaltomis, opozicijoje prakalbta apie nepasitikėjimą teistomis politinėmis jėgomis.

Seimo mažumos atstovai paragino stabdyti parlamento darbą. Pasak „valstiečių“, parlamento darbas negali vykti kol nuteistos partijos neatliks teismo jiems skirtos bausmės ir nesumokės baudų.

Taip pat kelti klausimai, ar Seimas gali pasitikėti nuteistos partijos lydere V. Čmilyte-Nielsen kaip parlamento pirmininke, o Darbo partijos pirmininku Andriumi Mazuroniu kaip vicepirmininku. Parlamento vadovė atsakyti į opozicijos klausimus buvo iškviesta ir į Seimo tribūną.

Valdantieji tikina pasitikintys V. Čmilyte-Nielsen ir nurodo, kad darbas su kaltinamojo nuosprendžio sulaukusiais liberalais yra įmanomas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.