Seimo nario mandato netekęs P. Gražulis iš politikos nesitrauks: kandidatuosiu į EP rinkimus

Parlamentaro mandato netekęs Petras Gražulis teigia, kad šis Seimo sprendimas jo nenustebino. Visgi jis teigia iš politikos niekur nesitrauksiantis ir tikina savo jėgas ketinantis išbandyti Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Petras Gražulis.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-12-18 16:53

„Nėra siurprizas. Dalyvavo socdemai, dalyvavo „darbiečiai“ iš opozicijos, kurie sakė, kad nedalyvaus, toliau dalyvavo iš kitų opozicinių partijų, tai toks ir yra rezultatas. Jis manęs nestebina“, – žurnalistams Seimo sprendimą įvertino P. Gražulis.

Į Seimą 10 metų kandidatuoti negalėsiantis P. Gražulis teigia ketinantis dalyvauti EP rinkimuose.

„Lieku Tautos ir teisingumo sąjungos pirmininku ir be jokios abejonės Europos Parlamento rinkimuose“, – sakė politikas, pripažindamas, kad jam dėl šio Seimo sprendimo yra žmogiškai liūdna.

„Bet čia ne pasaulio pabaiga. Manęs nenukryžiavo ant kryžiaus kaip Kristaus, man tik atėmė mandatą“, – akcentavo politikas.

Seimas pirmadienį surengtame nenumatytame posėdyje apsisprendė panaikinti šiurkščiai Konstituciją pažeidusio ir Seimo nario priesaiką sulaužiusio P. Gražulio mandatą. Mandato netekusiam parlamentarui bus 10 metų uždrausta kandidatuoti į Seimą.

Už P. Gražulio mandato panaikinimą balsavo 86 Seimo nariai, prieš pasisakė 8, susilaikė 4 parlamentarai. Taip pat rasti 7 sugadinti biuleteniai.

Balsavime dalyvavo visų valdančiųjų frakcijų atstovai, taip pat Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“, Darbo partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijų atstovai. Visgi prie balsadėžės nepasirodė Mišrios Seimo narių grupės ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai.

Nutarimas dėl Seimo nario mandato panaikinimo laikomas priimtu, jei už jį balsavo ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių tai yra 85 parlamentarai.

ELTA primena, kad P. Gražuliui grėsė apkalta ir kitu pagrindu. 2022 m. kovą Vilniaus apygardos teismas P. Gražulį pripažinto kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, jam skirta 15 tūkst. eurų bauda. Teismo teigimu, tokiais veiksmais P. Gražulis diskreditavo Seimą, sumenkino Seimo nario vardą, valstybės politiko patikimumą ir prestižą ir taip padarė didelę neturtinę žalą valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.