Susirgus teisėjui, teismas atidėjo posėdį vaikų prievartavimu kaltinamo K. Bartoševičiaus byloje

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį ketino surengti trečiąjį posėdį buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus byloje, tačiau susirgus teisėjui, posėdį nutarta atidėti.

K.Bartoševičius<br>T.Bauro nuotr.
K.Bartoševičius<br>T.Bauro nuotr.
K.Bartoševičius<br>T.Bauro nuotr.
K.Bartoševičius<br>T.Bauro nuotr.
K.Bartoševičius<br> ELTA nuotr.
K.Bartoševičius<br> ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gytis Pankūnas

Dec 20, 2023, 9:19 AM

„K. Bartoševičiaus byloje šiandien posėdis nevyks. Vienas iš teisėjų kolegijos narių nuo šiandien turi nedarbingumą“, – Eltą informavo Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Kitas teismo posėdis byloje numatytas sausio 17 d. Jame kaltinamasis K. Bartoševičius planuoja duoti savo paaiškinimus.

Praėjusį kartą K. Bartoševičius su savo gynėju Olegu Šibkovu teismo posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu. Teisme buvo pagarsintas kaltinamasis aktas, kaltinamasis pareiškė nepripažįstantis kaltės.

Teismas byloje yra priėmęs tris civilinius ieškinius. Kokio pobūdžio tai yra ieškiniai, viešai nėra komentuojama.

Kadangi K. Bartoševičiui pateikti kaltinimai yra susiję su galimai padarytais seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus, teismo posėdžiai vyksta už uždarų durų.

Pirmojo teismo posėdžio byloje metu teismas nutarė netenkinti kaltinamojo K. Bartoševičiaus prašymo bylos nagrinėjimą perkelti į Vilniaus apygardos teismą.

ELTA primena, kad šių metų liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. K. Bartoševičius kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė šių metų sausio 23 dieną.

Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.