Vilniaus oro uoste – „Wagner“ simboliką demonstruojantis vyras: išskristi neleido

Feisbuke ketvirtadienį akimirksniu pasklido nuotrauka, kurioje Vilniaus oro uoste užfiksuotas karinės grupuotės „Wagner“ simboliką demonstruojantis vyras. Paaiškėjo, kad jis – Lietuvos pilietis, išskristi jam neleista.

 Feisbuke ketvirtadienį akimirksniu pasklido nuotrauka, kurioje Vilniaus oro uoste užfiksuotas karinės grupuotės „Wagner“ simboliką demonstruojantis vyras.<br> Lrytas.lt koliažas
 Feisbuke ketvirtadienį akimirksniu pasklido nuotrauka, kurioje Vilniaus oro uoste užfiksuotas karinės grupuotės „Wagner“ simboliką demonstruojantis vyras.<br> Lrytas.lt koliažas
 Feisbuke ketvirtadienį akimirksniu pasklido nuotrauka, kurioje Vilniaus oro uoste užfiksuotas karinės grupuotės „Wagner“ simboliką demonstruojantis vyras.<br> „Facebook“ nuotr.
 Feisbuke ketvirtadienį akimirksniu pasklido nuotrauka, kurioje Vilniaus oro uoste užfiksuotas karinės grupuotės „Wagner“ simboliką demonstruojantis vyras.<br> „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 2:20 PM, atnaujinta Dec 28, 2023, 2:41 PM

Nuotraukoje matoma, kaip vyras laukia eilėje prie lėktuvo vartų, su savimi turi didelę kareiviško stiliaus kuprinę, o ant jos – „Wagner“ grupuotės antsiuvas.

Vilniaus oro uostas, eilė į įlaipinimą. Saugumo patikrą praėjo, matyt, sprogmenų, žirklučių ir skysčių nerado“, – feisbuko grupėje „Rusijos informacinis karas“ rašė oro uoste tuo metu taip pat buvęs tautietis.

Tačiau, kaip portalui lrytas.lt nurodė Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas, šiam keleiviui visgi nebuvo leista išskristi.

„Minėtą keleivį dėl galimai jo vykdomo pažeidimo – VSAT pareigūnų tolimesniam aiškinimuisi perdavė Vilniaus oro uosto aviacijos saugumo pareigūnai.

Esame prieš tokių logotipų naudojimą ir nepritariame tokiam keleivio poelgiui, tačiau mūsų aviacijos saugumo specialistai visais atvejais turi veikti griežtai pagal esamus LR teisės aktus, o šiuo atveju matomas logotipas ant bagažo negalėjo tapti priežastimi keleiviui ar jo bagažui būti sustabdytam, drausti tęsti kelionę“, – komentavo T.Vasiliauskas.

Pasak Lietuvos oro uostų atstovo, dėl tokio keleivio poelgio kreiptasi į policijos pareigūnus ir kitas specialiąsias tarnybas.

„Jie, tikime, išaiškins, ką tokiais atvejais galėtume padaryti specifiškai mes arba kartu su pareigūnų pagalba.

Šis keleivis buvo nuodugniai patikrintas. Kaip ir kiti keleiviai jis į išvykimo salę pateko neturėdamas jokių grėsmę aviacijai galinčių sukelti daiktų“, – aiškino T.Vasiliauskas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis portalą lrytas.lt informavo, kad vyras yra Lietuvos pilietis. 

„Jis neišskrido. Kai su kitais keleiviais jis priėjo dokumentų patikros vietą prieš skrydį, pasieniečiai iš karto atkreipė dėmesį į tą simbolį ir jis buvo atvesdintas į Vilniaus oro uosto užkardos tarnybines patalpas.

Dėl šio nusižengimo pradėta administracinė teisena. (...) Šiuo metu nagrinėjama administracinė byla, visi formalumai, tai jis bus nubaustas, yra numatyta bauda“, – nurodė G.Mišutis.

Kol kas neaišku, kodėl lietuvis viešai rodė Lietuvos teroristine pripažintos grupuotės simboliką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.