G. Nausėda Seimo sprendimą dėl V. Gapšio vadina „dugno testavimu“

Prezidentas Gitanas Nausėda sako esantis nusivylęs po to, kai apkalta „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui Seime nepavyko. „Kur tada yra dugnas? Manau, kad mes nuolat testuojame tą dugną. Labai blogai, kad mes testuojame“, – sekmadienį per LNK televiziją transliuotame interviu sakė G. Nausėda.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2023, 8:45 PM

Gruodį Seime surengta apkalta laisvės atėmimo bausme nuteistam parlamentarui V. Gapšiui nepavyko. Nors parlamentui buvo teikti 4 nutarimai, kuriuose nurodytu pagrindu Seimo narys galėjo būti pašalintas iš pareigų, visgi nė vienas iš jų nesulaikė reikiamo 85 parlamentarų palaikymo. Iš viso balsavime dalyvavo 122 Seimo nariai.

G. Nausėda sakė, kad toks Seimo sprendimas yra nuviliantis.

„Manau, kad jis nuviliantis ne tik mane, bet ir didžiąją dalį Lietuvos žmonių“, – pridūrė jis.

„Aš manau, kad pirmiausia reikia žvelgti iš moralinio taško. Jeigu žmogus yra nuteistas, jeigu neteko laisvės – jau nekalbu apie technines problemas, kaip būnant nelaisvėje vykdyti savo Seimo nario pareigas, pirmiausia, visuomenės požiūriu – kaip tai atrodo?

Geriau mes siektume moralinių aukštumų. Žmonėms tai būtų kur kas geresnė žinia negu matyti kaip mūsų svarbiausia politinė institucija nesusitvarko su tokio pobūdžio klausimais“, – dėstė prezidentas.

Apeliacinis teismas lapkričio 22 d. pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimdoną Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui V. Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.