Pusnuogis iš degančio namo išbėgęs 80-metis Juozas: „Galvojau, kad V. Putinas man „dovaną“ atsiuntė“

„Babach... Aš net susiriečiau“, – taip antradienį prieš vidurdienį įvykusį galingą sprogimą 101-uoju numeriu pažymėtame sostinės Viršuliškių rajono daugiabutyje prisimena pirmame aukšte beveik 50 metų gyvenantis Juozas.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 12:37 PM, atnaujinta Jan 3, 2024, 12:49 PM

Sausio 1-ąją vienas gyvenantis senjoras minėjo 80-ąjį gimtadienį, o jau kitą dieną, net nespėjęs apsirengti, turėjo bėgti iš savo namų.

„Buvau kambaryje, kuriame buvo balkonas. Babach... Aš net susiriečiau. Galvojau, kad Putinas man „dovaną“ atsiuntė. Sausio 1 dieną man sukako 80 metų. Baisiausiai nusigandau, galvojau, kad karas prasideda.

O paskui pusnuogis išlėkiau į lauką. Daugiau manęs neleido (į vidų), tuo viskas ir pasibaigė“, – pasakojo Juozas.

Jo butas – toje pačioje laiptinėje, kurios ketvirtajame aukšte ir įvyko sprogimas. Jį gesinant visi žemiau esantys butai buvo užlieti vandeniu.

Tiesa, ugniagesiai trečiadienį pranešė, kad dar šiandien dalis gyventojų su palyda galės trumpam įžengti į savo namus ir susirinkti būtiniausius daiktus – pinigus, dokumentus, vaistus.

„Neturiu nė cento. Pinigėlį norėčiau pasiimti, pasą, pensininko ir banko korteles, nes viskas liko. Nieko nepasiėmiau. Paskui gaisrininkai man išnešė striukę ir batus, bet batuose pilna vandens, tai pas pažįstamą nunešiau džiovinti“, – kalbėjo Juozas.

„Nežinau, ar dar yra kas nors, ar jau šlapia viskas“, – atsiduso senjoras.

Trečiadienį jis atvyko į greta savo daugiabučio esantį darželį, kuriame buvo surengta ugniagesių, policijos atstovų ir Vilniaus miesto mero Valdo Benkunsko spaudos konferencija.

Vyras norėjo sužinoti, ką jam daryti toliau. Šiuo metu jis glaudžiasi pas pažįstamą.

Šiame daugiabutyje Juozas gyvena nuo pat 1978 metų, pats teigė prisidėjęs prie pastato statybų.

„Stačiau pats savo pinigėliais“, – prisiminė jis.

Kol kas visiems žmonėms, kurie gyvena šiame name, savivaldybė pasiūlė apgyvendinimą viešbučiuose, vėliau žadama juos perkelti į socialinius būstus.

„Reikės bandyti... Kam žmonėms ant sprando lipti? Čia jau mano bėdos“, – paklaustas, ar ketina prašyti socialinio būsto, teigė senjoras, apie tai spėjęs trumpai šnektelėti ir su pačiu V.Benkunsku.

Nors gaisro priežastys dar nėra žinomos, namo gyventojai kalba, esą ketvirtajame aukšte, kuriame ir įvyko sprogimas, gyveno vienišas vyriškis, kuris, prieš kelis metus mirus jo žmonai, labai pasikeitė, tapo keistokas.

„Aiškina, kad liepsna buvo, policininkai buvo atėję du kartus pas tą žmogų. Antrą kartą pabeldė, išėjo, paskui trach, bach ir viskas, nieko nėra“, – pasakojo Juozas.

„Pažinojau jį, bendravome anksčiau, paskui, 2019 metais, jis nustojo bendrauti ir viskas. Biškį keistas žmogus buvo“, – pripažino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.