Stiprinant logistinę paramą sąjungininkams – stiprėja ir bendradarbiavimo ryšiai

2024 metus Lietuvos kariuomenės Logistikos valdyba pradeda tęsdama įsipareigojimus sąjungininkams ir toliau vykdydama vieną iš pagrindinių kariuomenės logistams iškeltų uždavinių – užtikrinti priimančiosios šalies paramą. Nuo šių metų pradžios Jungtinių Amerikos Valstijų kariai savo karinę techniką remontuoja naujausiose ir moderniausiose Lietuvos kariuomenės (LK) dirbtuvėse Rukloje.

Lietuvos kariuomenės dirbtuvės Rukloje.<br>Mjr. A. Sabaliausko nuotr.
Lietuvos kariuomenės dirbtuvės Rukloje.<br>Mjr. A. Sabaliausko nuotr.
Lietuvos kariuomenės dirbtuvės Rukloje.<br>Mjr. A. Sabaliausko nuotr.
Lietuvos kariuomenės dirbtuvės Rukloje.<br>Mjr. A. Sabaliausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos kariuomenė

Jan 5, 2024, 3:31 PM

Jau pirmosiomis šių metų dienomis LK Depų tarnybos remonto dirbtuves pasiekė Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės Abrams tankai su remontininkais. LK Depų tarnybos dirbtuvėse, vienus iš sunkiausių JAV kariuomenėje tankų, sveriančius daugiau kaip 61 toną, remontuos amerikiečių ir lietuvių kariai.

Didžiausiose LK dirbtuvėse įdiegtos modernios sistemos, kurios leidžia greitai ir kokybiškai atlikti remonto darbus. Pavyzdžiui, tiltinis kranas, esantis naujose dirbtuvėse, ypač palengvina sunkiosios karinės technikos remonto darbus. Tokių galimybių JAV kariai neturėjo esamoje dislokacijos vietoje Pabradėje.

Šios dirbtuvės – Lietuvos kariuomenės techninio pajėgumo stiprinimo dalis, jos stiprina net tik logistinę paramą sąjungininkams, bet ir bendradarbiavimo ryšius. Svarbu pažymėti, kad Lietuvos kariuomenė atnaujina ne tik savo transporto priemonių techninį parką, tačiau atitinkamai vysto remonto poreikius užtikrinančią infrastruktūrą, kuri leidžia aptarnauti ne tik Lietuvos kariuomenės, bet ir atvykstančių sąjungininkų techniką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.