G. Jakšto žinia dėl „Žalgirio“ arenoje nuvilnijusio skandalo: nurodė, kokiu atveju veiksmų imsis ministerija

Sporto sritį kuruojanti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) kol kas nesiims veiksmų dėl savaitgalį paviešintos istorijos, kai Europos dailiojo čiuožimo čempionate dirbusi moteris dėl kilusio konflikto su ten dirbusiu sporto žurnalistu bei Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) vadovu buvo išvaryta iš Kauno „Žalgirio“ arenos.

G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Vytautas Jasutis ir Ervinas Kvitkauskas<br>ELTA / Ž. Gedvilos ir A. Pliadžio nuotr.
Vytautas Jasutis ir Ervinas Kvitkauskas<br>ELTA / Ž. Gedvilos ir A. Pliadžio nuotr.
Ervinas Kvitkauskas<br>A. Pliadžio nuotr.
Ervinas Kvitkauskas<br>A. Pliadžio nuotr.
Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis.<br>ELTA / Ž. Gedvios nuotr.
Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis.<br>ELTA / Ž. Gedvios nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 3:34 PM, atnaujinta Jan 15, 2024, 3:50 PM

Tačiau, pasak ministro Gintauto Jakšto, galimai įvykęs skaudus incidentas turi būti ištirtas kuo greičiau.

„Bendrai bet kokie smurto, priekabiavimo, patyčių, mobingo atvejai turi būti nedelsiant tiriami, o pasitvirtinus turėtų būti priimami principingi sprendimai. Visos institucijos turi daryti savo darbą – mes, kaip švietimo, mokslo ir sporto ministerija, pirmiausia pareiškėme vertybinę poziciją.

Tyrimais užsiima, suprantu, ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Darbo inspekcija, Mokesčių inspekcija, o mes, kol nebus kažkokių išvadų, jokių veiksmų nesiimsime – lauksime tyrimų rezultatų“, – pirmadienį nurodė švietimo, mokslo ir sporto ministras G.Jakštas.

Paklaustas, ar ministerija imsis veiksmų tuo atveju, jei paaiškės, kad jaunos moters aprašyta situacija iš tiesų įvyko, jis atsakė, kad spekuliuoti dar per anksti.

„Tada jau turėtume žiūrėti į teisinį reglamentavimą, ar jis yra pakankamas. Teoriškai federacijos turėtų užsiimti ir savireguliacija, kadangi jos yra pakankamai autonomiškos, veikia pagal teisės aktus ir pagal savo įstatus.

Reikėtų vertinti, ar užteka to, ar reikėtų kažko daugiau. Dabar planuojame teikti ir Sporto įstatymo pakeitimus, kur būtų nepriekaištinga reputacija apibrėžiama griežčiau.

Galėsime tai dar kartą įvertinti ir šviesoje to, jeigu pasitvirtintų kažkokie incidentai, kurie dabar iškelti į viešumą“, – aiškino G.Jakštas.

Pats ministras iki šiol nebuvo susisiekęs ar susitikęs su LČF prezidentu Vytautu Jasučiu.

„Manau, kad netikslinga būtų susitikti, kai dabar yra atliekami tyrimai. Turėtų tiesiog tarnybos dirbti savo darbą“, – nurodė ŠMSM vadovas.

Primename, kad sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ didelio dėmesio sulaukė dailiojo čiuožimo čempionate dirbusios Kajos Elenos Brilės įrašas, kuriame teigiama, jog renginio metu grubiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas Ervinas Kvitkauskas ir LČF prezidentas V.Jasutis.

Mergina nurodė, kad buvo nepagrįstai išmesta iš „Žalgirio“ arenos, kuomet susiginčijo su E.Kvitkausku, kuris esą trukdė darbui, buvo neblaivus.

Ji taip pat pabrėžė, kad jai buvo pažadėta darbo sutartis ir užmokestis už darbą, tačiau nei sutarties, nei pinigų K.E.Brilė negavo.

Pats V.Jasutis tokius kaltinimus neigia ir vadina tai provokacija.

„Tai visiška provokacija. Ji pateko ant teisėjų platformos, kurioje negalėjo būti jokių pašalinių žmonių“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.