Taupant lėšas Seimo valdyba sumažino į Australiją vyksiančią delegaciją

Vasario 1–11 dienomis keturių parlamentarų delegacija vyks į Australiją, kur dalyvaus susitikimuose su Australijos valdžios atstovais ir lietuvių bendruomene Adelaidėje, Kanberoje, Melburne ir Sidnėjuje. Planuota, kad į Australiją vyks penkių asmenų delegacija, tačiau po diskusijų Seimo valdyboje, taupant lėšas, nutarta atsisakyti lydinčiojo asmens.

Seimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 11:04 AM

Delegacijoje yra Tarpparlamentinių ryšių su Australijos, Naujosios Zelandijos ir kitomis Okeanijos šalimis grupės pirmininkas konservatorius Andrius Vyšniauskas, šios grupės narė „darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Giedrius Surplys, Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkė Dalia Asanavičiūtė.

„Akivaizdu, kad Australija yra viena iš svarbių krypčių, naujų krypčių, ten ambasada ne per seniausiai atidaryta, bet aš turiu pasiūlymą dėl delegacijos sumažinimo. Dabar suplanuota 5 asmenų delegacija. Natūralu, kad tokia tolima komandiruotė, atitinkamai didelė sąmata, siūlyčiau sumažinti delegaciją iki 3 asmenų“, – Seimo valdyboje trečiadienį sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Tarpparlamentinių ryšių su Australija pirmininkas Andrius Vyšniauskas aiškino, kad kelionė svarbi, ji planuota dar pernai. Jo nuomone, būtų galima taupant lėšas vykti be lydinčio asmens.

„Planuojame vykti į Australiją vasario pradžioje, kai kartu posėdžiaus Australijos parlamento abu rūmai. Tai sesijos pradžia ir galime turėti aukščiausio rango susitikimus. Manau, kad turėsime puikių susitikimų tiek su politikais, tiek su verslo atstovais, to verslo, kuris potencialiai domisi investicijomis Lietuvoje, pvz. su gynybos pramonės atstovais, su kai kuriomis kitomis institucijomis“, – apie vizitą Seimo valdyboje kalbėjo A. Vyšniauskas.

Pasak jo, taip pat planuojami susitikimai su Australijos lietuvių bendruomene.

Visgi būti nuosekliais ir nemažinti delegacijos sudėties ragino Seimo vicepirmininkas Jonas Jarutis.

„Mes lengva ranka išleidome „net visą futbolo komandą“ į Taivaną. Manau, kad nereikėtų mažinti, būkime nuoseklūs“, – ragino jis.

Reaguodami į tai V. Čmilytė-Nielsen, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma atkreipė dėmesį į tai, kad komandiruotę į Taivaną iš esmės finansavo kviečiančioji pusė.

Po diskusijos Seimo valdybos nariai rado kompromisą: į Australiją vyks 4 parlamentarai: du valdančiųjų atstovai ir du iš opozicijos, lydinčiojo asmens iš Seimo kanceliarijos Tarptautinių ryšių skyriaus atsisakyta.

Eltos žiniomis, buvo planuota, kad 5 asmenų komandiruotė į Australiją kainuos 31 tūkst. 528 eurus, tačiau sumažinus delegacijos sudėtį jis atpigs penktadaliu. Skaičiuojama, kad 4 parlamentarų vizitas į Australiją turėtų kainuoti apie 25 tūkstančius 222 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.