Žiniasklaida: Akmenės rajono meras dalį įsisavintų lėšų grąžino į savivaldybės biudžetą

Ketvirtadienį Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas pasitikrino praėjusios kadencijos tarybos nario išlaidų ataskaitas ir grąžino dalį lėšų į savivaldybės biudžetą, skelbia portalas „15min“.

Pinigai<br>T.Bauro nuotr.
Pinigai<br>T.Bauro nuotr.
 Andrius Tapinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Andrius Tapinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-01-18 14:08, atnaujinta 2024-01-18 14:09

Akcijos „Skaidrinam“ iniciatorius Andrius Tapinas šią savaitę paskelbė, kad baigiami analizuoti Klaipėdos ir Akmenės rajonų tarybų duomenys. Jis užsiminė, kad vienas iš merų pradėjo skubiai grąžinti pinigus. Ketvirtadienį „15min“ išsiaiškino, kad tai – Akmenės rajono meras V. Mitrofanovas.

Pats V. Mitrofanovas tikina, jog pinigus grąžino siekdamas išvengti nepagrįstų manipuliacijų.

„Aš patikslinau ataskaitą ir grąžinau apie 1,4 tūkst. eurų (...) Tai tiesiog buvo kuro sąnaudos, kur kiltų tam tikrų abejonių“, – pripažino ilgametis savivaldybės vadovas.

„Kad nekiltų kažkokių nepagrįstų manipuliacijų, aiškinimųsi, tai tiesiog priėmiau sprendimą“, – pridūrė jis.

Jis atskleidė, kad per 2019–2022 metų kadenciją įsisavino apie 13,1 tūkst. eurų, skirtų tarybos nario išlaidoms padengti, jis daugiausia kompensavosi degalus.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

STT jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Ukmergės, Pasvalio, Prienų rajonų bei Kretingos, Utenos ir Birštono, Panevėžio, Telšių, Radviliškio, Joniškio savivaldybių.

Iš 19 pradėtų tyrimų įtarimai dėl skaidrumo panaudojant savivaldybių tarybų nariams skirtas lėšas pareikšti Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui, buvusiam Alytaus merui Algirdui Vrubliauskui bei buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Sergejui Dmitrijevui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.