A. Vaitkus atsakė į ministro kritiką dėl Prancūzijos ambasados projekto: įprastai toks bendradarbiavimas yra valstybės klausimas

Kultūros ministrui Simonui Kairiui nusistebėjus Klaipėdos miesto savivaldybės sprendimu nutraukti projektą su Prancūzijos ambasada, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus tikina, kad bendradarbiavimo planuojama netęsti dėl pernelyg didelių išlaidų.

 Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
 Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2024, 1:06 PM

Kaip buvo skelbta anksčiau, S. Kairys socialiniame tinkle „Facebook“ sureagavo į Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės interviu LRT radijui, kuriame jis stebėjosi uostamiesčio valdžios sprendimu nutraukti ryšius su Prancūzijos ambasada. Šiame įraše jis taip pat dalinosi planais vykti į Klaipėdą aiškintis situacijos dėl nutraukto bendradarbiavimo su Prancūzijos ambasada ir pakeistos kultūrinių projektų finansavimo tvarkos.

Pasak Klaipėdos mero, bendradarbiavimo sutarčiai su Prancūzijos ambasada ir Klaipėdos universitetu Klaipėdos m. taryba pritarė 2020 m. Ši sutartis buvo pasirašyta 3 metams ir galioja iki 2024 m. vasario 23 dienos. Programos „Prancūzų ir klaipėdiečių šiuolaikinio šokio koprodukcinių projektų įgyvendinimui“ ir „Jungtinės klaipėdiečių ir prancūzų šiuolaikinio šokio programos „KlaipeDanse“, kurios buvo rengiamos sutarties pagrindu, galės būti vykdomos gavus finansavimą teikiant paraišką daliniam finansavimui Kultūros ir meno darbo grupei.

Nuo 2017–2023 už projektus su prancūzais iš miesto biudžeto skirta 369,9 tūkst. eurų.

„Tęsti ją ar ne, galėsime atsakyti aptarę šį klausimą su politikais. Labai norėtųsi gauti atsakymą, kiek tas susitarimas duoda naudą Klaipėdai ir klaipėdiečiams. Įprastai bendradarbiavimas tarp valstybių kultūros, sporto ar kitose srityse dažniausiai yra valstybės klausimas“, – Eltai teigė A. Vaitkus.

Reaguodamas į ministro kritiką dėl nutraukto projekto ir kultūrinių projektų finansavimo tvarkos, A. Vaitkus tikino, kad tik apsilankęs Klaipėdoje S. Kairys galės objektyviai įvertinti situaciją.

„Tikiuosi, kad apsilankęs Klaipėdoje, kultūros ministras galės susidaryti objektyvią nuomonę. Kiek mačiau ministro sklaidą socialiniuose tinkluose, jis net neplanavo kalbėtis su savivaldybės atstovais. Ar įmanoma susidaryti visapusišką nuomonę tik iš pašalinių šaltinių?“, – retoriškai klausė Klaipėdos meras.

„Ministrui norėčiau palinkėti visų pirma aplankyti ir pasižiūrėti, kaip atrodo Klaipėdos centrinio pašto pastatas, kuris ir šią žiemą yra toliau niokojamas gamtinių aplinkybių“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį S. Kairys socialiniame tinkle „Facebook“ sureagavo į Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės interviu LRT radijui, kuriame jis stebėjosi uostamiesčio valdžios sprendimu nutraukti ryšius su Prancūzijos ambasada.

„Šių metų rudenį vyksiantis Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje irgi Klaipėdai nerūpi. Didžiulė staigmena man – Klaipėdos savivaldybė, pasirodo, nutraukė bendradarbiavimą su Prancūzijos ambasada ir Prancūzų institutu Lietuvoje dėl projekto, kuris vystėsi 7 metus“, – į pastarąją žinią reagavo ministras S. Kairys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.