Pagėgių merui sušlubavo sveikata: kolegos diagnozę nutyli, bet ligoninėje jis – jau mėnesį

Pagėgių rajono savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius jau daugiau kaip mėnesį nesirodo darbe. Kaip nurodo savivaldybė, jam išduotas laikinas nedarbingumas. Kas iš tiesų nutiko merui, savivaldybės atstovai kalba nenoriai, tačiau kai kurie jų prasitarė, kad jis jau kurį laiką guli ligoninėje.

Vaidas Bendaravičius.<br>T.Bauro nuotr.
Vaidas Bendaravičius.<br>T.Bauro nuotr.
Pagėgių savivaldybė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagėgių savivaldybė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 2:04 PM

Savivaldybės internetinėje svetainėje skelbiama, kad V.Bendaravičiui sausio 22–31 dienomis išduotas laikinas nedarbingumas, tačiau darbe jis nesirodo jau gerokai ilgiau – nuo praėjusių metų galo.

Mero darbotvarkėje nurodyta, kad šį pavaduoja vicemerė Ligita Kazlauskienė, kuri vykdo beveik visus mero įgaliojimus, dar dalį įgaliojimų vykdyti pavesta tarybos nariui, konservatoriui Gintautui Stančaičiui.

Antradienį V.Bendaravičiaus patarėjas Kristupas Gružas portalui lrytas.lt patvirtino, kad meras susidūrė su sveikatos sunkumais, tačiau kokie jie – neatskleidė.

„Kaip ir matote viešojoje erdvėje, jis yra laikiname nedarbingume. Šeimos prašymu apie ligos visą eigą nenorime komentuoti“, – pažymėjo K.Gružas.

Kada Pagėgių meras galėtų grįžti į darbą, jo patarėjas teigė nežinantis.

„Šiuo metu tikrai nėra aišku, kada jis grįš. Viskas yra komunikuojama – kas savaitę atnaujiname visą situaciją, tai ten vis paminime datomis, kas ir kaip“, – aiškino jis.

Nors kas iš tiesų nutiko V.Bendaravičiui nenurodė ir tarybos narys G.Stančaitis, jis pasakė jau daugiau – pasak konservatoriaus, meras esą iki šiol gydomas Kauno klinikose.

„Kažkiek žinau, bet nežinau, kiek čia galima kažką sakyti... Sušlubavusi ta sveikata jau nuo gruodžio 20 dienos, gal biškutį anksčiau.

Prieš šventes, man atrodo, 20 dieną, buvo paskutinis posėdis, aš vedžiau, tai prieš tą posėdį buvo jau Kauno klinikose“, – portalui lrytas.lt nurodė G.Stančaitis.

Jo žiniomis, V.Bendaravičius iki šiol turėtų būti medikų rankose, o kada galėtų grįžti į darbus, esą prognozuoti labai sunku.

„Ten buvo visokių komplikacijų, tai nežinau, kas galėtų pasakyti, kada sugrįš. Kauno klinikose bent iki penktadienio buvo“, – paaiškino Pagėgių savivaldybės tarybos narys.

Savo ruožtu Pagėgių savivaldybės administracijos direktorės Dalijos Irenos Einikienės žiniomis, mero sveikata gerėja.

„Aš žinau, kad serga ir sveiksta – daugiau neturiu jokios informacijos. Šiandien žinau, kad sveiksta“, – nurodė D.I.Einikienė.

Paskutinį kartą informacija apie mero V.Bendaravičiaus nedarbingumą savivaldybės interneto svetainėje atnaujinta pirmadienį.

V.Bendaravičių į merus iškėlė Liberalų sąjūdis, tačiau po „čekiukų skandalo“ narystę partijoje jis sustabdė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.