URM vasarą ketina atšaukti Lietuvos ambasadorių prie NATO D. Matulionį

Šių metų vasarą ketinama atšaukti Lietuvos ambasadorių prie NATO Deividą Matulionį, praneša portalas lrt.lt.

 D. Matulionis<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 D. Matulionis<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
D. Matulionis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
D. Matulionis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
D. Matulionis.<br>D. Labučio/ELTA nuotr.
D. Matulionis.<br>D. Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-01-24 15:38, atnaujinta 2024-01-24 15:41

Diplomatas teigia dar pernai gavęs Užsienio reikalų ministerijos (URM) raštą, kad 2024 m. vasarą bus atšauktas iš einamųjų pareigų. Ir nors pastebi, kad tai yra įprastinė tvarka, D. Matulionis nurodo, kad maksimalus jo kadencijos laikotarpis galėtų trukti iki 2025 m. balandžio.

„Greičiausiai tai gali būti po Vašingtono samito rugpjūčio mėnesį arba jau rugsėjį. Tai suprantama ir tai normali praktika, nors kaip NATO ambasadorius galiu ilgiausiai penkis metus pareigas eiti. Mano kadencija, jeigu žiūrėtume į pilną, maksimalų laikotarpį, turėtų trukti iki 2025 m. balandžio“, – LRT.lt sako D. Matulionis.

URM atstovė Paulina Levickytė, komentuodama tokio sprendimo priežastis, nurodė, kad paprastai diplomatiniai atstovai skiriami 4 metams.

„Prielaidų palikti ambasadorių penktiems metams šiuo konkrečiu atveju nebuvo“, – teigė P. Levickytė.

ELTA primena, kad praėjusiais metais dėl Lietuvos ambasadorius prie NATO D. Matulionio URM buvo pradėta tarnybinio nusižengimo tyrimo procedūra. Tyrimas pradėtas dėl galimo ministerijos instrukcijų nesilaikymo.

Tyrimo išvadose buvo konstatuota, kad D. Matulionis padarė tarnybinį nusižengimą ir nesilaikė ministerijos instrukcijų. Visgi diplomatui nuobauda skiriama nebuvo.

Pastaruoju metu tarp URM ir Prezidentūros tvyro įtampos ir dėl kitos ambasados – strateginės partnerės Lenkijos sostinėje. Institucijos nesutaria dėl abejoms pusėms tinkamo pretendento. URM nurodo pateikusi dviejų diplomatų kandidatūras, tačiau šalies vadovui jos netiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.