G. Landsbergis: ukrainiečiai yra susidomėję dalies dronų gamybos perkėlimu į Lietuvą

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis neatmeta galimybės, kad dalis ukrainietiškų dronų gamybos galėtų būti perkelta į Lietuvą. Pasak jo, šaliai Ukrainos karo patirtis būtų gera pamoka.

G.Landsbergis.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
G.Landsbergis.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
G. Landsbergis<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
G. Landsbergis<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 9:22 PM

„Puikiai suprantame, kad, jeigu jau ruošiamės karui, tai tas karas būtų nepanašus dėl geografijos ir kitų aplinkybių, tačiau Lietuva gali perimti Ukrainos patirtį. (...) Panašu, kad ukrainiečiai yra susidomėję dalį gamybos perkelti į Lietuvą“, – ketvirtadienį, vizito Ukrainoje metu, žurnalistams teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) sausio pradžioje aptarė bepiločių orlaivių sistemų vystymą Lietuvoje. Pasak susitikime dalyvavusio krašto apsaugos viceministro Žilvino Tomkaus, tam kasmet planuojama skirti 30 mln. eurų.

Trečiadienį NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigė, kad jau dabar egzistuoja potencialas smarkiai plėsti kovinių FPV (angl. first-person view – pirmojo asmens vaizdo) dronų gamybą Lietuvoje.

Taip pat, anot jo, jau yra sutarta, kad kitame Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdyje bus apsvarstoma dronų gamybos plėtra ir integracija į kariuomenę ne tik žvalgybinėje rolėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.