Konservatorę pribloškė ligoninėje išvystas vaizdas: negalėjau patikėti savo akimis

Seimo narė, konservatorė Angelė Jakavonytė pasipiktino Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje trečiadienį išvydusi vyrą, kuris į gydymo įstaigą atvyko su šaliku, ant kurio buvo aiškiai matyti sovietinė atributika – kūjis ir pjautuvas. Parlamentarė apie šį atvejį pranešė ligoninės administracijai.

A.Jakavonytė pasipiktino Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje išvydusi vyrą, kuris į gydymo įstaigą atvyko su šaliku, ant kurio buvo aiškiai matyti sovietinė atributika.<br>Lrytas.lt fotokoliažas
A.Jakavonytė pasipiktino Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje išvydusi vyrą, kuris į gydymo įstaigą atvyko su šaliku, ant kurio buvo aiškiai matyti sovietinė atributika.<br>Lrytas.lt fotokoliažas
A.Jakavonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Jakavonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Jakavonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Jakavonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 11:36 AM

Tiesa, paaiškėjo, kad Lietuvoje draudžiamais simboliais „pasipuošęs“ vyras – Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojas.

„Negalėjau patikėti savo akimis, ką šįryt pamačiau, palydėjusi savo giminaitę į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę! Rusakalbis vatnikas, pasipuošęs naujutėliu šaliku su pagrindine Sovietų Sąjungos emblema – pjautuvu ir kūju – bei kitais sovietiniais simboliais, išdidžiai įėjo į ligoninės patalpas ir lėtai praėjo pro eilėje stovinčius pacientus, demonstruodamas savo aprangą.

Labai gaila, kad kaip tik tuo metu turėjau rūpintis giminaite, tad 112 paskambinti nesuspėjau, tik spėjau paskubomis nufotografuoti, bet pranešiau ligoninės administracijai“, – tokiu įrašu feisbuke pasidalijo A.Jakavonytė.

Parlamentarė vylėsi, kad sutiktas vyras nedirba šioje gydymo įstaigoje, o yra tik jos pacientas.

„Tikiuosi, administracija išsiaiškins. Nors už sovietinių simbolių naudojimą asmenys baudžiami, bet tokiems „didžiojo brolio“ statusą įžūliai demonstruojantiems veikėjams, kurie pamiršo, kad jau trisdešimt ketvirtus metus gyvena nepriklausomoje Lietuvoje, tai nė motais.

Rusijos agresijos ir karo Ukrainoje akivaizdoje tai sukelia visokių minčių“, – rašė ji.

Tačiau aiškėja, kad kūju ir pjautuvu bei kita sovietine atributika „pasipuošęs“ vyras dirba šioje gydymo įstaigoje. Ligoninė pradėjo vidinį tyrimą.

„2024 m. sausio 24 d. į Vilniaus miesto klinikinės ligoninės administraciją kreipėsi A.Jakavonytė ir pasidalino vaizdu, kuriame ligoninėje užfiksuotas žmogus, dėvintis šaliką su Sovietų Sąjungos atributika, prašydama išsiaiškinti, ar tai šios įtaigos darbuotojas. Gavus žodinę informaciją, iškart pradėtas tyrimas.

Pirminiais duomenimis, tai yra ligoninės darbuotojas, tačiau tam, kad šią informaciją būtų galima patvirtinti arba paneigti, vykdomas vidinis tyrimas. Vilniaus miesto klinikinė ligoninė netoleruoja jokių įstatymų pažeidimų ar galimos nesantaikos kurstymo, todėl, esant reikalui, bus informuotos visos atitinkamos institucijos.

Nuoširdžiai apgailestaujame, kad mūsų ligoninės pacientams incidentas sukėlė nemalonius išgyvenimus, todėl darome viską, kad panašūs atvejai nebepasikartotų.

Dėkojame pilietiškiems žmonėms, atkreipusiems dėmesį ir informavusiems mus apie nederamą elgesį“, – portalui lrytas.lt komentavo Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Ryšių su visuomene specialistė Žydrė Gedrimaitė.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnį, nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas užtraukia baudą nuo 300 iki 700 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1,2 tūkst. eurų.

Nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 500 iki 900 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1 500 šimtų eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.