V. Čmilytė-Nielsen nemano, kad reikėtų naikinti įkalinto V. Gapšio patarėjų etatus: tai išskirtinis atvejis

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nepalaiko dalies politikų svarstymų panaikinti šiuo metu įkalinimo bausmę atliekančio parlamentaro Vytauto Gapšio patarėjų etatus. Pasak parlamento vadovės, prasmingiau būtų priimti Seimo statuto pakeitimus, numatančius, kad balsavimas dėl parlamentaro mandato naikinimo būtų atviras.

 V. Gapšys ir V. Čmilytė-Nielsen.<br> Lrytas.lt koliažas.
 V. Gapšys ir V. Čmilytė-Nielsen.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Jan 25, 2024, 12:06 PM

„Ar reikėtų Seimo statutą keisti numatant, kad bus daugiau kalinčių Seimo narių? Aš manyčiau, kad ne. Aš manau, kad tai yra išskirtinis atvejis. Geriau pakeisti Seimo statutą ar kitus įstatymus ta linkme, kad, pavyzdžiui, būtų atviras balsavimas ir kad daugiau atsakomybės jaustų visi Seimo nariai, balsuodami dėl Seimo nario mandato panaikinimo“, – žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tai aš labiau būčiau linkusi tokius pakeitimus palaikyti, o ne keisti Seimo statutą lyg ruošiantis, kad daugiau tokių situacijų bus“, – pridūrė parlamento vadovė.

Konservatorius Andrius Vyšniauskas teigia iki Seimo pavasario sesijos pradžios sieksiantis parengti įstatyminius pakeitimus, numatančius, kad šiuo metu bausmę įkalinimo įstaigoje atliekantis V. Gapšys netektų jam priklausančios patarėjų komandos.

Visgi Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis teigia, kad nėra taip, jog nuteistojo parlamentaro pagalbininkai neturėtų veiklos. Pasak „darbiečių“ lyderio, šiuo metu bausmę įkalinimo įstaigoje atliekantis parlamentaras sugeba inicijuoti tam tikrus įstatyminius pakeitimus, kuriuos jam parengti padeda patarėjai.

Šiuo metu V. Gapšio komandoje dirba 4 patarėjai.

ELTA primena, kad pernai, gruodį, Seime surengta apkalta laisvės atėmimo bausme nuteistam parlamentarui V. Gapšiui nepavyko. Nors parlamentui buvo teikti 4 nutarimai, kuriuose nurodytu pagrindu Seimo narys galėjo būti pašalintas iš pareigų, visgi nė vienas iš jų nesulaikė reikiamo 85 parlamentarų palaikymo. Iš viso balsavime dalyvavo 122 Seimo nariai.

2023 m. lapkričio 22 d. Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje Seimo nariui V. Gapšiui skyrė 4 su puse metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo