G. Grušo skrydis į Afriką – verslo klase ir už įspūdingą sumą: tikina, kad ne už žmonių aukas

Socialiniuose tinkluose neseniai atsidūrusi Vilniaus arkivyskupo Gintaro Grušo nuotrauka, kurioje jis lėktuve užfiksuotas skrendantis verslo, o ne ekonomine klase, sukėlė nevienareikšmiškų reakcijų.

Arkivyskupas Gintaras Grušas.<br> Lrytas.lt koliažas
Arkivyskupas Gintaras Grušas.<br> Lrytas.lt koliažas
Gintaras Grušas lėktuve.<br> O.Gasanovo įrašas „Threads“ socialiniame tinkle
Gintaras Grušas lėktuve.<br> O.Gasanovo įrašas „Threads“ socialiniame tinkle
Gintaras Grušas<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintaras Grušas<br>V.Skaraičio nuotr.
Orijus Gasanovas<br>V.Skaraičio nuotr.
Orijus Gasanovas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus arkivyskupijos kurija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus arkivyskupijos kurija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 5:24 PM, atnaujinta Jan 30, 2024, 12:13 PM

Internautai stebėjosi nemenkomis dvasininkų išlaidomis ir suabejojo, ar Dievo tarnams pridera rodyti tokį pavyzdį, kol dėl didžiulės kainos dauguma keliautojų kur kas dažniau renkasi ekonominės klasės lėktuvų bilietus.

Arkivyskupo atstovė, Vilniaus arkivyskupijos kurijos komunikacijos koordinatorė Živilė Peluritienė pabrėžė, kad toks sprendimas priimtas dėl patogumo, kelionės į Afriką bilietai esą nebuvo apmokėti tikinčiųjų aukomis.

Akimirką, kai verslo klasės vietoje skrydžio laukė arkivyskupas G.Grušas, neseniai užfiksavo kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas, parašęs ir šmaikštų komentarą.

„Spėju, kad bažnyčiai finansiniai metai buvo neblogi. Vilniaus arkivyskupijos metropolitas Gintaras Grušas verslo klase po pasaulį klajoja“, – pastebėjo O.Gasanovas.

Naujienų portalui lrytas.lt žurnalistas pridūrė, kad pats skrido į Kataro sostinę Dohą, arkivyskupą sutiko jau lėktuve.

„G.Grušą sutikau reise Vilnius-Stambulas“, – patikslino O.Gasanovas.

Portalas lrytas.lt komentaro kreipėsi į G.Grušo atstovę Ž.Peluritienę. Ji atsiuntė viešai pirmadienį Vilniaus arkivyskupijos feisbuke išreikštą poziciją.

„Internetu pasklido nuotrauka, kurioje matyti Vilniaus arkivyskupas keliaujantis lėktuvu verslo klase. Sulaukėme klausimų apie tai. Arkivyskupijai ši arkivyskupo kelionė nekainavo nieko – ji nebuvo apmokama iš vyskupijos tikinčiųjų aukų.

Arkivyskupas Gintaras Grušas eina tarptautiniu lygiu svarbias Europos vyskupų konferencijų tarybos (CCEE) pirmininko pareigas. Didžioji dalis šių pareigų yra susijusi su bendradarbiavimu su kitų žemynų vyskupų konferencijų tarybomis ar kitais junginiais“, – rašoma oficialiame Arkivyskupijos komentare.

Teigiama, kad arkivyskupas, kaip Europos vyskupų konferencijų tarybos (CCEE) pirmininkas, praėjusią savaitę dalyvavo CCEE-SECAM bendradarbiavimo posėdžiuose su Katalikų Bažnyčios Afrikoje vadovais. Jis skrido į Keniją.

„Tarp Europos šalių arkivyskupas įprastai keliauja ekonomine klase. Tokių skrydžių yra daugiausia. Ilgesniuose skrydžiuose, į kitus žemynus, ypač kai nuskridus reikia dirbti iš karto, arkivyskupas renkasi verslo klasę.

Europos vyskupų konferencijų taryba arkivyskupui kompensuoja skrydžius ekonomine klase. Oro linijos nuolatiniams klientams duoda mylias arba taškus, kuriuos galima panaudoti pagerinti skrydžio klasę, tad arkivyskupas pasinaudoja šia galimybe“, – rašė Arkivyskupija.

Pasidomėjus, kiek kainuoja skrydžiai verslo klase iš Vilniaus į Nairobį (Keniją) oro linijomis „Turkish airlines“, galima matyti, kad toks skrydis atsieina kiek daugiau nei 2000 eurų.

Ekonominės klasės bilietas su persėdimu kainuoja vos daugiau nei 1000 eurų, tačiau įvairiose skrydžių svetainėse galima rasti ir pasiūlymų į Keniją nuvykti už kiek daugiau nei 700 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.