I. Šimonytė: norėčiau pamatyti realius opozicijos siūlymus dėl gynybos finansavimo

Politikams toliau diskutuojant dėl didesnio gynybos finansavimo, premjerė Ingrida Šimonytė teigia norinti išgirsti realius opozicijos siūlymus. Pasak jos, apie Lietuvai iškilusias geopolitines grėsmes taip pat kalbančios opozicinės partijos turėtų išlikti sąžiningos ir pasiūlyti tvarius įrankius krašto gynybos išlaidų didinimui.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 9:53 AM

„Aš nestumsiu savo įsivaizdavimo šiandien, bet aš norėčiau pamatyti kolegų alternatyvas, realias alternatyvas, o ne hipotetiką, kad reikia viską daryti kitaip. Jeigu kitaip, tai kaip?“ – LRT radijui antradienį kalbėjo I. Šimonytė.

„Juk visi politikai, kurie sėdi aplink stalą, dalyvaus Seimo rinkimuose, visi jie bent jau aspiruoja būti būsimoje Vyriausybėje, todėl reikia bent jau sau tą atsakymą turėti. Nes bus gana nesąžininga, jeigu per rinkimus bus kalbama „ne, ne, ne, mes nieko nedarysime“, o paskui po rinkimų reikės susėsti ir labai greitai tuos sprendimus atrasti“, – teigė ministrė pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad jei sprendimai dėl gynybos finansavimo būtų rasti tik po rinkimų, tai būtų nesąžininga rinkėjų atžvilgiu.

„Tai yra, kažkuria prasme, nesąžiningas elgesys rinkėjų atžvilgiu. Todėl apie tai reikia galvoti dabar. Ir jeigu dabar pavyktų susitarti, būtų paprasčiau ir tai Vyriausybei, kuri įgis įgaliojimus po Seimo rinkimų“, – sakė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį sukvietė politinių partijų, verslo ir profesinių sąjungų atstovus aptarti Lietuvos gynybos finansavimo perspektyvas.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sakė, kad siekiant įgyvendinti užsibrėžtus gynybos siekius, kitų metų biudžete krašto apsaugai turėtų būti skiriama 400 mln. eurų daugiau lėšų.

I. Šimonytė tvirtina, kad iki 2030-ųjų kasmetinį Lietuvos krašto apsaugos finansavimą reikėtų padidinti 0,7 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP).

Krašto apsaugos finansavimas šiemet sudarys 2,75 proc. nuo BVP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.