Kultūros ministerija aštuonioms periodinių leidinių redakcijoms išsiuntė kvietimus pretenduoti į trumpalaikį finansavimą

Kultūros ministerija trečiadienį kreipėsi į aštuonių kultūros periodinių leidinių redakcijas, kviesdama dalyvauti viešajame pirkime ir gauti trumpalaikį finansavimą leidinių spausdinimo išlaidoms padengti. Tokiu būdu ministerija siekia palengvinti pereinamąjį laikotarpį kultūrinei žiniasklaidai, kol įvyks Medijų rėmimo fondo (MRF) konkursai dėl leidinių finansavimo 2024-iesiems.

S.Kairys.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
S.Kairys.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Simonas Kairys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simonas Kairys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 2:06 PM

„Kiekvienam leidiniui ketinama skirti iki 5 tūkst. eurų, už kuriuos jie, priėmę šį kvietimą ir atitinkamas sąlygas, įsipareigotų skelbti kultūros bendruomenei aktualų turinį: galimybes kultūros ir meno kūrėjams, konkursų skelbimus, atliktus kultūros ir meno srities tyrimus ir pan.“ – trečiadienį asmeninėje „Facebook“ paskyroje pranešė kultūros ministras Simonas Kairys.

Jis pažymėjo, jog paraiškų teikimas konkursui dėl MRF skiriamo finansavimo turėtų prasidėti jau netrukus.

„Medijų rėmimo fondo taryba pagaliau susitarė dėl finansavimo proporcijų tarp skirtingų programų. Netrukus pasileis visas paraiškų priėmimo procesas“, – teigė S. Kairys.

Kaip skelbia ministerija, kvietimai dėl finansavimo išsiųsti „Nemuno“, „Literatūros ir meno“, „Metų“, „Naujojo Židinio-Aidų“, „Šiaurės Atėnų“, „Kino“, „7 meno dienų“ bei „Kultūros barų“ redakcijoms.

ELTA primena, jog praėjusią savaitę žurnalo „Kultūros barai“ vyriausioji redaktorė Laima Kanopkienė išplatino viešą laišką, kuriame teigia, jog dėl vis dar neaiškaus finansavimo pratęsimo 2024-aisiais, redakcija yra priversta nutraukti žurnalo veiklą.

Prieš tai į redaktorės laiškus neatsakiusi Kultūros ministerija sureagavo į viešą L. Kanopkienės laišką ir susitiko su žurnalo atstovais aptarti situacijos ir pagalbos redakcijai galimybių.

Savo ruožtu už periodinių leidinių finansavimą atsakingo Medijų rėmimo fondo (MRF) vadovas Ruslanas Iržikevičius komentuodamas susidariusią situaciją teigė, jog lėšų skyrimo procesai šiemet užtruko dėl to, jog MRF taryba savo veiklą pradėjo tik prieš kiek daugiau nei mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.