Po skandalo „Žvangučio“ darželyje – G. Jakšto kritika: sunku patikėti, kad administracija apie tai nežinojo

Švietimo, mokslo ir sporto ministrui Gintautui Jakštui sunku patikėti, jog Vilniaus miesto darželio „Žvangutis“ administracija galėjo nežinoti apie galimai prieš vaikus taikomą psichologinį ir fizinį smurtą.

Gintautas Jakštas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-02 09:26

Darželis – sąlyginai nedidelė ugdymo įstaiga, todėl man sunku patikėti, kad darželio administracija nesuprato, kas vyksta jų panosėje“, – LRT radijui penktadienį teigė G. Jakštas.

„Viliuosi, kad tai išskirtinis atvejis ir kad tokių Lietuvoje daugiau nėra. Manau, kad išviešinimo faktas prisidės prie to, kad tokie atvejai nepasikartotų“, – pridūrė ministras.

G. Jakštas kol kas tiesiogiai su darželio administracija dėl pastarųjų įvykių nebuvo susitikęs, nors pripažįsta, jog „norėtųsi pabendrauti“.

„Progos susitikti su darželio administracija dar neturėjau. (...) Įstaigos steigėjas yra savivaldybė, todėl norisi, kad jie pirmiau turėtų progos pasikalbėti ir išsiaiškinti“, – sakė G. Jakštas.

ELTA primena, kad šią savaitę portalas lrt.lt pranešė, jog vienoje vaikų grupėje Vilniaus darželyje „Žvangutis“ ant vaikų galimai buvo šaukiama, jie negaudavo valgyti, kad rečiau eitų į tualetą, tėvai įtaria ir fizinį smurtą. Dėl to darželį paliko 7 vaikai.

Įstaigos direktorės Ramunės Vėželytės teigimu, smurtavusi darbuotoja buvo atleista iš karto po tėvų susitikimo, kitos dvi atleistos iš darbo jų prašymu.

Skelbiama, kad dėl garso įrašuose užfiksuotos medžiagos ir auklėtojų elgesio darželį lankančių vaikų tėvai kreipėsi į policiją. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas kol kas ikiteisminio tyrimo nepradėjo, tačiau šiuo metu vyksta aplinkybių aiškinimasis pagal Baudžiamojo Kodekso 145 straipsnį („Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas“), praneša lrt.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.