A. Anušauskas: šiemet pasirašius sutartį dėl tankų įsigijimo, lėšų poreikis tam atsirastų tik po kelerių metų

Lietuvai svarstant apie vieną didžiausių įsigijimų krašto gynybai – tankų batalioną, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad lėšų poreikis šiam kariniam vienetui greičiausiai atsirastų tik po kelerių metų.

 Arvydas Anušauskas.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
 Arvydas Anušauskas.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 1:37 PM

„Pasirašius sutartį paprastai tik avansuojama, ir tai ne iš karto. Tai tų pinigų šiais metais nereikėtų. Kitais metais jų vis dar nereikėtų. Prireiktų, greičiausiai, tik 2026 metais“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Anušauskas.

Ministras taip pat pažymėjo, kad svarbu, jog šiuo metu sutarimo dėl tvarių gynybos finansavimo sprendimų ieškančios partijos vienodai matytų ir pradedamų įsigijimų tęstinumą.

„Būtų gerai, kad nacionaliniam saugumui svarbūs susitarimai būtų priimtini ir toms politinėms jėgoms, kurios mato save būsimose Vyriausybėse“, – sakė A. Anušauskas.

Sausio pabaigoje posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba (VGT) nutarė, kad formuojamai Lietuvos kariuomenės divizijai bus perkami vokiški tankai „Leopard“. Visgi VGT posėdyje dalyvavęs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas nebuvo linkęs detalizuoti planuojamą tankų įsigijimą iš Vokietijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?