„Laisviečiai“ imtis veiksmų dėl M. Matijošaičio kol kas neketina: lauks Seimo etikos sargų išvados

„Laisviečiai“ kol kas neketina imtis kokių nors veiksmų dėl parlamentaro Mariaus Matijošaičio išlaidų įvairiai kompiuterinei įrangai ir garso aparatūrai. Pasak Laisvės frakcijos parlamente seniūno Vytauto Mitalo, visų pirma norima sulaukti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvados.

 Marius Matijošaitis<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Marius Matijošaitis<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Laisvės partija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Laisvės partija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Laisvės partija<br>V.Skaraičio nuotr.
Laisvės partija<br>V.Skaraičio nuotr.
Laisvės partija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Laisvės partija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 7:45 PM, atnaujinta Feb 12, 2024, 7:56 PM

„Jis pasakė, kad kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kuri galės įvertinti, ar buvo atitikimų, ar jų nebuvo. Tai, manau, kad logiški tie žingsniai ir tik jis pats, kartu su komisijos sprendimu, galės atsakyti, kaip ten ta įranga buvo naudojama, kam ji buvo naudojama ir kiek jis jos turėjo“, – Eltai teigė V. Mitalas.

„Tai aš manau, kad būtų tikslinga sulaukti komisijos išvadų, nes aš pats į kolegų išlaidų suvestines nėjau, tai nežinau nieko daugiau negu perskaičiau viešojoje erdvėje. Tai tegu Etikos komisija ir pažiūri“, – pridūrė jis.

Politikas akcentuoja, kad būtent nuo Seimo etikos sargų išvados ir priklausys, ar prireiks imtis kokių nors kitų žingsnių M. Matijošaičio atžvilgiu.

„Tai priklausys nuo to, kokios bus išvados ir priklausys nuo to, ką pats M. Matijošaitis ketins su tuo daryti. Tai palauksime ir pamatysime“, – sakė Laisvės frakcijos seniūnas.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas pirmadienį paskelbė, kad Laisvės partijos narys Marius Matijošaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų pirko įvairios kompiuterinės įrangos ir garso aparatūros. Be to, patikrintos ataskaitos atskleidė, kad „laisvietis“ kas mėnesį papildomai įrangos nuomai išleisdavo beveik 500 eurų.

Visgi pats M. Matijošaitis teigia, kad pirkta įranga buvo tikslingai naudojama darbui Seime. „Laisviečio“ teigimu, už tai, kas bus įvertinta kaip netikslinga įranga, jis lėšas Seimo kanceliarijai grąžins.

ELTA primena, kad pernai pavasarį A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.