M. Matijošaitis apie abejones dėl jo parlamentinių išlaidų: jei pirkta įranga bus įvertinta kaip netikslinga, lėšas grąžinsiu

Už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įvairią kompiuterinę įrangą ir garso aparatūrą pirkęs Laisvės frakcijos narys Marius Matijošaitis sako, kad ji buvo tikslingai naudojama darbui Seime. „Laisviečio“ teigimu, už tai, kas bus įvertinta kaip netikslinga įranga, jis lėšas Seimo kanceliarijai grąžins.

Marius Matijošaitis<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Marius Matijošaitis<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Marius Matijošaitis<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Marius Matijošaitis<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Marius Matijošaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Marius Matijošaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 7:19 PM

„Laikausi pozicijos, kad visa įsigyta įranga yra naudojama parlamentinei veiklai“, – pirmadienio vakarą feisbuke patikino M. Matijošaitis.

„Pats kreipsiuosi į Etikos ir procedūrų komisiją Seime ir prašysiu dar kartą įvertinti mano visų anksčiau įsigytų darbo priemonių tikslingumą pagal Seimo parlamentinių lėšų aprašą. Už tai, kas bus įvertinta kaip netikslinga įranga, grąžinsiu tam išleistas lėšas“, – pridūrė „laisvietis“.

Pasak politiko, po kadencijos parlamente visą pirktą įrangą jis paliks Seimo nuosavybei.

„Įsipareigoju pasibaigus kadencijai per trejus metus visą pirktą ir darbui naudotą įrangą palikti Seimo nuosavybei“, – teigė M. Matijošaitis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę A. Tapinui paskelbus, jog iniciatyva „Skaidrinam“ keliasi į Seimą, energetikos ministras, parlamentaras Dainius Kreivys Seimo kanceliarijai grąžino nuo 2021 m. gautas parlamentines lėšas.

Pernai pavasarį A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

STT jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Ukmergės, Pasvalio, Prienų rajonų bei Kretingos, Utenos ir Birštono, Panevėžio, Telšių, Radviliškio, Joniškio savivaldybių.

Iš 19 pradėtų tyrimų įtarimai dėl skaidrumo panaudojant savivaldybių tarybų nariams skirtas lėšas pareikšti Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui, buvusiam Alytaus merui Algirdui Vrubliauskui bei buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Sergejui Dmitrijevui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.