V. Mitalas įvertino M. Matijošaičio sprendimą stabdyti narystę Laisvės partijoje: tai logiškas sprendimas

Už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įvairią kompiuterinę įrangą pirkusio parlamentaro Mariaus Matijošaičio sprendimas stabdyti narystę partijoje ir trauktis iš „laisviečių“ sąrašo Europos Parlamento (EP) rinkimuose yra logiškas žingsnis, teigia Laisvės partijos vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Vytautas Mitalas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Vytautas Mitalas<br>D. Labutis (ELTA) nuotr.
Vytautas Mitalas<br>D. Labutis (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Feb 13, 2024, 3:36 PM

„Manau, kad sprendimas logiškas, nelaukiant, kol susirinks partijos valdyba pačiam susistabdyti narystę ir išsibraukti iš EP rinkiminio sąrašo ir jau sustabdžius narystę sulaukti visų Etikos ir procedūros komisijos išaiškinimų ar kitų sprendimų ir veiksmų imtis“, – Eltai sakė V. Mitalas.

„Man atrodo, kad labai svarbu, jog būtų taikomi aukščiausi etikos standartai ir nebūtų regimybės, nebūtų aliuzijų į kitus žmones kolektyvine atsakomybe šiuo klausimu“, – pridūrė jis.

Visgi V. Mitalas pažymi, kad M. Matijošaitis iš Laisvės frakcijos Seime nebus šalinamas.

„Aš manau, kad tų sprendimų tikrai pakanka“, – sakė „laisviečių“ frakcijos seniūnas.

M. Matijošaitis antradienį pranešė, kad stabdo narystę Laisvės partijoje ir traukiasi iš „laisviečių“ sąrašo Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas pirmadienį paskelbė, kad Laisvės partijos narys M. Matijošaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų pirko įvairios kompiuterinės įrangos ir garso aparatūros. Be to, patikrintos ataskaitos atskleidė, kad „laisvietis“ kas mėnesį papildomai įrangos nuomai išleisdavo beveik 500 eurų.

Pats M. Matijošaitis pirmadienį teigė, kad įranga buvo tikslingai naudojama darbui Seime. „Laisviečio“ teigimu, už tai, kas bus įvertinta kaip netikslinga įranga, jis lėšas Seimo kanceliarijai grąžins.

Taip pat M. Matijošaitis nurodė po kadencijos parlamente visą pirktą įrangą jis paliksiantis Seimo nuosavybei.

Pernai pavasarį A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.