IŽA plečiasi: asociacijos gretose naujas narys – naujienų portalas www.AlytusPlius.lt

Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA) stiprėja ir plečiasi – nuo kovo prie asociacijos jungiasi regioninis naujienų portalas www.AlytusPlius.lt. Tad nuo šiol vienintelę asociaciją Lietuvoje, kuri atstovauja šalies skaitmeninės žiniasklaidos interesams, sudarys 12 naujienų portalų – nacionalinių ir regioninių.

Lina Bušinskaitė.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Lina Bušinskaitė.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Interneto žiniasklaidos asociacija

Feb 14, 2024, 11:33 AM

IŽA pirmininkės Linos Bušinskaitės teigimu, akivaizdu, kad asociacijos svarba šalies žiniasklaidos bendruomenėje vis stiprėja, o tai tik patvirtina augančios organizacijos narių gretos, aktyvus bendruomenės atstovavimas šalies institucijose, svarstant žiniasklaidos rinkai svarbius klausimus, ir tai, kad yra įsiklausoma į teikiamus siūlymus, išsakomą nuomonę.

„Džiugu dalintis geromis žiniomis. Dar vieno naujienų portalo, šįkart www.AlytusPlius.lt, prisijungimas prie stipriausios ir vienintelės skaitmeninės žiniasklaidos bendruomenę vienijančios asociacijos dar labiau stiprina IŽA pozicijas bendraujant su sprendimų priėmėjais, politikais, vietinėmis ir tarptautinėmis organizacijomis. Surėmę pečius galime dar daugiau – būti stipresni, labiau girdimi ir matomi. Tai ypač svarbu stiprėjant konkurencijai tarp vietinės žiniasklaidos ir pasaulinių socialinių tinklų, kylant vis naujiems iššūkiams dėl institucijų ir politikų iniciatyvų, siekiant reguliuoti žiniasklaidos veiklą“, – sako L. Bušinskaitė.

Naujienų portalo www.AlytusPlius.lt redaktorė Daina Baranauskaitė teigė, jog visai neseniai AlytusPlius.lt atšventė savo 10 – ajį gimtadienį, komandoje – penki rašantys, kalbinantys, filmuojantys ir montuojantys kūrėjai, savo skaitytojams ir žiūrovams pateikiantys tai, kas svarbu, aktualu, įdomu ir verta žinoti.

„Džiaugiamės, jog tapome asociacijos dalimi, galėsime dalintis savąja ir semtis patirties iš kolegų. Anksčiau orientavomės tik į Pietų Lietuvos skaitytojus ir žiūrovus, tačiau jau ne vieneri metai internetinio portalo geografinės apimties ribos tarsi išsitrynė, mat keliami klausimai, nagrinėjamos situacijos, aprašomos ir video formatu pateikiamos temos – aktualios nacionaliniu mastu“, – sakė D. Baranauskaitė.

Asociaciją vienija šie didžiausias šalies skaitytojų auditorijas pritraukiantys naujienų portalai – www.delfi.lt, www.lrytas.lt, www.15min.lt, www.tv3.lt, www.vz.lt, www.etaplius.lt, www.ve.lt, www.kaunas.kasvyksta.lt, www.madeinvilnius.lt, www.alfa.lt, www.iq.lt, www.alytusplius.lt. Taip pat IŽA yra ir Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) narė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.