Seimo etikos sargai aiškinsis, ar nepaisydamas VGT narių sutarimo A. Anušauskas nepažeidė elgesio normų

Generalinei prokuratūrai nustačius, kad krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas nesilaikė praėjusių metų liepos mėnesį vykusio Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio dalyvių susitarimo neviešinto aptartos informacijos, Seimo Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl politiko elgesio.

Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 3:28 PM

Sprendimas trečiadienį vykusio posėdžio metu priimtas bendru sutarimu.

Kaip pranešta anksčiau, Generalinė prokuratūra kreipėsi į parlamento etikos sargus po to, kai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl A. Anušausko galimai paviešintos įslaptintos informacijos apie vokiškų tankų pirkimą. Komisijos paprašyta įvertinti, ar nepaisydamas VGT narių susitarimo ministras nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimų.

Sausį panašų sprendimą priėmė Paslapčių apsaugos koordinavimo komisija (PAKK), nusprendusi, jog A. Anušauskas, publikuodamas socialiniame tinkle medžiagą apie tankų įsigijimus, nepaviešino Lietuvai perduotos užsienio valstybių įslaptintos informacijos. Visgi, toks sprendimas priimtas nevieningai – Prezidentūros deleguoti komisijos nariai pateikė atskirąsias nuomones.

Prezidentas G. Nausėda ne kartą patikino – VGT svarstyta informacija buvo slapta ir sutarta ja nesidalinti. Vėliau pranešta, kad teisiškai šį aspektą turėtų įvertinti KAM.

Ir nors ministerija patikino, kad A. Anušausko paskelbta informacija apie tankų pirkimą neturi įslaptintos informacijos požymių, šalies vadovas nuo savo pozicijos neatsitraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.