G. Nausėda atsakė į konkurentų kritiką: niekas negali nurodinėti, ar man leidžiama išvažiuoti į regioną, ar ne

Prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad jo kelionės į regionus nėra rinkiminės kampanijos dalis.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 1:36 PM

„Tai, ką aš dabar darau, yra viso labo tąsa to, ką aš dariau ankstesniais metais. Aš tikrai nevykdau jokios rinkiminės kampanijos. Jeigu jūs pažiūrėsite į dalykus, apie kuriuos mes kalbame, kalbame apie žmonių kasdienes problemas, apie kasdienius klausimus, kartais apie globalesnius užsienio politikos klausimus, bet tikrai tų susitikimų metu nėra vykdoma jokia rinkimų agitacija“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Kita vertus, atleiskite, bet man niekas negali nurodinėti, ar leidžiama man išvažiuoti į regioną, ar ne“, – pabrėžė jis.

Prezidentas akcentuoja, kad jam Lietuvos regionų tema buvo svarbi visos kadencijos metu.

„Aš jau nuo pat pradžių sakiau, kad aš būsiu aktyvus prezidentas, kuris keliaus į regionus, nes man regionų politika yra svarbu, aš kovoju už atskirties mažinimą tarp didmiesčių ir regionų, taigi prezidentas, kuris deklaruoja vieną, bet nesilanko regionuose ir jo ten niekas nėra matęs, man netinkama tokia politika“, – pabrėžė šalies vadovas.

Įsibėgėjant prezidento rinkimų kampanijai dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos konkurentų akys krypsta į Daukanto rūmų šeimininko vizitus po Lietuvą. Eltos kalbinti kandidatai į prezidentus įsitikinę, kad šių šalies vadovo kelionių tikslas yra vykdyti savo rinkiminę kampaniją.

Todėl, pasak G. Nausėdos varžovų, už mokesčių mokėtojų pinigus finansuojami vizitai į regionus yra akivaizdus Rinkimų kodekso pažeidimas, kuriuo turėtų susirūpinti ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024