Vertinant saugumo situaciją, A. Anušauskas ragina koncentruotis ne į emocijas: nuotaika ne ta, kuri yra viešai komunikuojama

Po praėjusią savaitę vykusios Miuncheno saugumo konferencijos Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis neslėpė slogių nuotaikų ir įspėjo – saugumo situacija išties yra prasta. Visgi, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tvirtina priešingai ir, vertinant saugumo situaciją Europoje, ragina koncentruotis ne į emocijas. Anot politiko, NATO formatuose nuotaikos yra kitokios nei kai kurie politikai komunikuoja viešai, o valstybės imasi realių veiksmų telkiant paramą Ukrainai.

Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 9:27 AM

„Nuotaika yra ne ta, kuri yra viešai komunikuojama“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Anušauskas, komentuodamas tarptautinėje erdvėje surezonavusius itin pesimistiškus kolegos G. Landsbergio pareiškimus.

„Miuncheno saugumo konferencijoje nedaromi sprendimai, ten apsidalijama nuomonėmis. Aš grįžau ne tik iš Miuncheno, bet iš Briuselio, kur buvo Ukrainos ir NATO taryba gynybos ministrų lygiu, buvo Ramšteino formatas (...) ir NATO gynybos ministrų susitikimas“, – pridūrė jis.

Nepaisant G. Landsbergio nuogąstavimų dėl stringančios Vakarų paramos Kyjivui, A. Anušauskas pažymėjo, kad yra daugiau kaip dešimt valstybių koalicijų, telkiančių pagalbą Ukrainai. Į tokius formatus, anot jo, aktyviai įsitraukia ir Lietuva – pavyzdžiui, vadovaudama Ukrainos išminavimo pajėgumų koalicijai.

„Šalys, vis dėlto, mėgina telktis, ieško būdų (padėti Ukrainai – ELTA), viena po kitos kuriasi koalicijos Ukrainai remti“, – dėstė jis.

Todėl, vertindamas valstybių priimamus sprendimus, politikas ragina didesnė dėmesį skirti realiems darbams, o ne emocijoms ir nuotaikoms.

„Galima, aišku, akcentuotis į nuotaikas. Aš, vis dėlto, akcentus daryčiau į realius darbus, kurie vyksta. Norėtųsi greičiau, daugiau, bet jie bet kokiu atveju vyksta“, – apibendrino jis.

Po praėjusią savaitę vykusios Miuncheno saugumo konferencijos, ministras G. Landsbergis dalijosi niūromis nuotaikomis. Anot jo, saugumo situacija yra itin prasta, tad Vakarai privalo veikti jau dabar ir suteikti deramą paramą Ukrainai. Be to, pažymėjo šalies diplomatijos vadovas, sąjungininkės turi suskubti stiprinti ir savo pasirengimą atremti kylančius pavojus.

„Miuncheno saugumo konferencijos metu manęs paklausė, kodėl esu toks niūrus. Na, kažkas turi pasakyti, kaip yra iš tikrųjų. Tad štai: situacija prasta“, – sekmadienį socialiniame tinkle „X“ rašė G. Landsbergis.

„Strategiškai turėtų būti siekiama pakeisti Putino skaičiavimus. Suardyti lauką. Žinau, kad tai nėra paprasta, bet geriau pripažinti klaidas ir brėžti naują kelią pirmyn, o ne tuščiai save sveikinti. Tad, taip – grįžtu iš Miuncheno šiek kiek niūrus“, – apibendrino jis.

Miuncheno saugumo konferencija šiemet surengta jau jubiliejinį, 60-ąjį kartą. Kasmet organizuojamo renginio metu politiniai lyderiai, akademinio pasaulio ir verslo atstovai susirenka aptarti globalius saugumo iššūkius ir būdus juos įveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.