VRK gavo kelias užklausas dėl G. Nausėdos siūlymo už parašą kartu išgerti kavos

Antros kadencijos siekiančio prezidento Gitano Nausėdos pasiūlymas pasirašyti už jį ir už tai atsigerti kavos atsidūrė Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) akiratyje.

Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-02-22 16:30

„Vyriausioji rinkimų komisija stebi situaciją viešojoje erdvėje. Jau sulaukėme dviejų užklausų su prašymu pateikti šio atvejo išaiškinimą“, – Eltai teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Pasak I. Ramanavičienės, VRK užregistruos gautas užklausas ir artimiausiu metu į jas atsakys.

Ketvirtadienį antros kadencijos siekiantis šalies vadovas socialiniame tinkle „Facebook“ dalinosi kvietimu pasirašyti už jį, kaip kandidatą į prezidento postą, o su tam tikra dalimi pasirašiusiųjų žadėjo išgerti kavos.

„Mielai išgerčiau kavos su ja ar juo, kuris už mane pasirašys: 5000-tasis, 7500-tasis, 10000-tasis, 15000-tasis, 20000-tasis“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G. Nausėda.

Anot I. Ramanavičienės, VRK jau rengia raštą G. Nausėdai, primindama Rinkimų kodekso nuostatas.

„Reaguojant į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, šiuo metu VRK rengia raštą kandidatuojančiam asmeniui primindama Rinkimų kodekso nuostatas“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) parašų rinkimo lapus kol kas išdavė vienuolikai kandidatų.

Likusiems politinės kampanijos dalyviams parašų rinkimo lapus VRK išduos po to, kai šie pateiks pareiškinius dokumentus. Tą jie gali padaryti iki kovo 8 dienos vakaro. Tarp jų yra Zenonas Andrulėnas, Gintautas Kniukšta bei Žilvinas Treigys.

Pretendentai į prezidentus iki kovo 28 d. turės surinkti nemažiau kaip 20 tūkst. parašų. Tą jie galės daryti tiek popieriniu, tiek elektroniniu būdu.

Vėliau VRK šiuos parašus kartu su kandidatų pareiškiniuose dokumentuose nurodyta informacija patikrins ir priims sprendimus registruoti kandidatus dalyvauti rinkimuose. Tai turės įvykti ne vėliau kaip balandžio 11 d.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?