Minint antrąsias karo metines – G. Nausėdos žinutė: Rusija grasina kiekvienam iš mūsų, todėl privalome ir toliau remti Ukrainą

Minint Rusijos karinės invazijos į Ukrainą antrąsias metines, prezidentas Gitanas Nausėda tvirtina, kad šimtus tūkstančių žmonių gyvybių nusinešęs karas bus laimėtas, jei ir toliau teiksime Ukrainai paramą.

Gitanas Nausėda, spaudos konferencija, pranešimas apie dalyvavimą prezidento rinkimuose.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda, spaudos konferencija, pranešimas apie dalyvavimą prezidento rinkimuose.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2024, 9:05 AM, atnaujinta Feb 24, 2024, 9:06 AM

„Šiandien minime antrąsias žiauraus karo metines. Šimtai tūkstančių žmonių nužudyta, daugybė gyvenamųjų pastatų, pramonės ir infrastruktūros objektų sugriauta. Puikiai žinome, kas už tai atsakingas. Žinome, kad siautėjantį blogį pavyks įveikti tik dideliu ryžtu ir dar didesnėmis pastangomis“, – rašoma šalies vadovo kreipimesi į Lietuvos žmones antrųjų Rusijos karo prieš Ukrainą metinių proga.

Prezidentas taip pat akcentuoja, kad Kremliaus režimo žingsnis prieš dvejus metu užpulti Ukrainą rodo Rusijos nenuspėjamumą, tad Europa turėtų išlikti budri.

„Rusijos puoselėjama neapykanta grasina mūsų pasaulio tvarkai. Grasina kiekvienam iš mūsų. Todėl privalome ir toliau remti Ukrainą. Kiekvienas perduodamas ginkluotės vienetas, kiekvienas humanitarinės pagalbos krovinys, kiekvienas euras, kurį paaukojame, gelbsti gyvybes ir artina Ukrainos pergalę. Mūsų bendrą pergalę. Mūsų Laisvės pergalę“, – pažymėjo G. Nausėda, pridurdamas, kad Lietuva savo laisvės kelyje turėjusi daug skaudžių pamokų, todėl šiuo metu labai svarbu visomis įmanomomis priemonėmis ir parama palaikyti Ukrainą.

ELTA primena, kad vasario 24 dieną Lietuva mini antrąsias Rusijos karo Ukrainoje metines. Šia proga šalyje vyks Kyjivui palaikyti skirtos eisenos, solidarumo koncertai ir kiti renginiai.

Sostinėje šeštadienio pavakarę rengiamos eitynės „Už Ukrainos pergalę!“, kuriomis siekiama išreikšti paramą su Rusijos agresija kovojančiai Ukrainai. Nuo 16 valandos jau trečiąjį kartą organizuojamos eisenos dalyviai žygiuos nuo T. Ševčenkos paminklo Arklių gatvėje iki Katedros aikštės.

Katedros aikštėje vyks 87-asis „Pirmadienio mitingas“, skirtas Ukrainos didvyriškam pasipriešinimui prieš Kremliaus banditų agresiją paminėti. Jame ketina dalyvauti ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, premjerė Ingrida Šimonytė, NATO šalių ambasadoriai, kiti visuomenininkai.

Po tradicinio „Pirmadienio mitingo“ dar viena eisena vyks nuo Katedros aikštės iki Lukiškių aikštės, kur rengiamas solidarumo su Ukraina koncertas „Laisvė šviečia 2024. RADAROM!“.

Čia 19 val. Lukiškių aikštėje įvyks visuotinė tylos minutė, kurios metu kviečiama sustoti ir pagerbti žuvusiuosius už Ukrainos laisvę.

Minint antrąsias Maskvos invazijos metines, įvairūs susibūrimai ir renginiai organizuojami ir kituose Lietuvos miestuose.

Kaune gyventojai raginami nešini vėliavomis, solidarumo žiburiais susiburi Vienybės aikštėje. Šis minėjimas laikinojoje sostinėje taps ir finišu tradicinio simbolinio bėgimo dalyviams, kurie nuo Vyčio paminklo prie Kauno pilies į aikštę atbėgs su Ukrainos ir Lietuvos vėliavomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.