Konservatoriai dar nesulaukė iš J. Džiugelio atsakymo, ar jis trauksis iš komiteto pirmininko pareigų

Akcijos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs parlamentaras Justas Džiugelis dar neatsakė konservatorių frakcijai, ar būtų linkęs pasitraukti iš Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininko pareigų. Kaip teigia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, į įtartinus ryšius su lošimų lobistu įsivėlęs partijos kolega pažadėjo į visus klausimus pateikti atsakymus.

Justas Džiugelis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Justas Džiugelis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 12:53 PM

„Kol kas nesulaukiau. Frakcijoje nebuvome nustatę kažkokio griežto laiko limito. Justas Džiugelis sakė, kad dar papildomai pateiks atsakymus ir įtikins, kad viską darė skaidriai ir elgėsi tinkamai“, – žurnalistams Seime sakė konservatorių frakcijos seniūnė.

Visgi, pripažino ji, abejonių dėl situacijos, kurioje atsidūrė J. Džiugelis, yra.

„Kažkokie keisti jausmai yra“, – sakė politikė, kalbėdama apie anksčiau frakcijoje vykusį pokalbį su SRDK pirmininku.

Konservatorių frakcija praėjusią savaitę paragino J. Džiugelį „nuimti susidariusią įtampą“ dėl kilusio skandalo, paaiškėjus galimai neskaidriems politiko ryšiams su azartinių lošimų lobistu Mindaugu Ardišausku.

Posėdyje J. Džiugeluiui leista suprasti, kad panašiais atvejais į tokias situacijas įsivėlę politikai atsisako vadovaujančių pozicijų. ELTA žiniomis, nemaža konservatorių frakcijos dalis mano, jog SRDK pirmininkui reikėtų palikti komiteto vadovo pareigas. Tą atvirai paragino daryti ir Palangos meras, konservatorius Šarūnas Vaitkus.

Visgi, politikas praėjusią savaitę tvirtino, kad pirmiau ketina imtis kitų žingsnių – žada kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, atsiriboti nuo azartinių lošimų temos.

ELTA primena, kad klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo po akcijos „Skaidrinam“ pasidalintos informacijos. Skelbta, jog konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Už šias paslaugas sąskaitas J. Džiugeliui išrašė pagal individualią veiklą dirbantis Mindaugas Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Nors J. Džiugelis ir M. Ardišauskas atmeta jiems metamus kaltinimus, opozicijai priklausantys Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) nariai kelia klausimų dėl komiteto pirmininko ryšių su lošimų sektoriaus lobistu. Pasak jų, J. Džiugelis galėjo naudotis savo pareigomis, jog į komiteto darbotvarkę būtų įtraukti lošimų rinkai palankūs klausimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.