Į skandalą įsivėlęs J. Džiugelis suspenduoja vadovavimą SRDK

Sutarta, kad inciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs parlamentaras Justas Džiugelis nebevadovaus Seimo Socialinio reikalų ir darbo komitetui (SRDK), teigia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 2:19 PM, atnaujinta Feb 27, 2024, 2:30 PM

„Nuo savo pradinės nuomonės neatsitraukiau, kad turime priimti kažkokį sprendimą, kas leistų nuimti įtampą šioje susiklosčiusioje situacijoje. Manau, kad tęsti vadovaujantį darbą šiam komitetui būtų sudėtinga, tai sutarėme, kad Justas to darbo netęs“, – Seime žurnalistams teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Mes formuluojame, kad tai yra kol kas suspendavimas, tai reiškia, kad kol kas nevykstant plenarinei sesijai kitokių mes sprendimų ir negalime turėti, vis tiek plenarinėje salėje išsisprendžia tokio pobūdžio klausimai“, – pridūrė konservatorių frakcijos seniūnė.

R. Morkūnatė-Mikulėnienė tikina, kad susitikimo su J. Džiugelio metu nebuvo diskutuota apie tolesnę politiko ateitį partijoje ir frakcijoje.

„Nėra kažkokių dalykų, kurie tiesiogiai būtų lyg faktas, kad vyko kažkokia prekyba poveikiu ir kitokie dalykai. Veikliau yra kažkokio pobūdžio regimybė šiuo atveju susiformavęs šešėlis, bet ne kažkokie faktai. Tai nematau pagrindo šalinti ar spenduoti narystę partijoje“, – patikino ji.

ELTA primena, kad klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Akcijos „Skaidrinam“ surinktas duomenimis, už šias paslaugas J. Džiugeliui sąskaitas išrašė Mindaugas Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Paaiškėjus šioms aplinkybėms ir J. Džiugelio bei M. Ardišausko ryšiams, suabejota, ar Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkas nesinaudojo pareigomis, jog į komiteto darbotvarkę įtrauktų lošimų rinkai palankias iniciatyvas.

J. Džiugelis ir M. Ardišauskas atmetė jiems metamus įtarimus. Visgi, pirmadienį naujienų portalui 15min.lt M. Ardišauskas pripažino, kad tuo metu, kai dirbo su Seimo nariu, jis konsultavo ir lošimų verslą.

Dalis konservatorių paragino J. Džiugelį trauktis iš SRDK pirmininko pareigų. Penktadienį jis teigė tokios galimybės neatmetantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.