R. Morkūnaitė-Mikulėnienė nemano, kad į skandalą įsivėlęs J. Džiugelis gali pirmininkauti Seimo komitetui: ragins trauktis

Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė nemato galimybių parlamentarui Justui Džiugeliui tęsti pirmininkavimą Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui (SRDK). Todėl politikė tikina paraginsianti kolegą trauktis ir vadovaujamųjų pareigų.

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>T.Bauro nuotr.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-27 10:50, atnaujinta 2024-02-27 11:02

„Po naujų aplinkybių, nematau galimybių, kaip jis galėtų tęsti darbą kaip komiteto pirmininkas“, – Eltai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Aišku, tokiais atvejais būtų padoru ir pasikalbėti. Turėsime privatų pokalbį“, – apie antradienį planuojamą politikų susitikimą informavo ji.

Visgi, parlamentarė abejojo, ar po pokalbio su J. Džiugeliu jos bei frakcijos kolegų nuomonė kaip nors keisis. Anot konservatorės, akcijos „Skaidrinam“ akiratyje atsiradęs politikas neišsklaidė kilusių abejonių – priešingai, pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, paaiškėjo, jog buvęs J. Džiugelio konsultantas Mindaugas Ardišauskas tuo pačiu metu dirbo ir su parlamentaru, ir su lošimų verslu.

„Nelabai manau, kad pasikeis nuomonė. Kadangi frakcijoje kalbėjomės, entuziazmo iš frakcijos narių, kad čia viskas gerai – nebuvo. Justas minėjo, kad išsklaidys abejones, bet tų abejonių atsirado dar daugiau“, – apgailestavo ji.

ELTA primena, kad klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Akcijos „Skaidrinam“ surinktas duomenimis, už šias paslaugas J. Džiugeliui sąskaitas išrašė Mindaugas Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Paaiškėjus šioms aplinkybėms ir J. Džiugelio bei M. Ardišausko ryšiams, suabejota, ar Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkas nesinaudojo pareigomis, jog į komiteto darbotvarkę įtrauktų lošimų rinkai palankias iniciatyvas.

J. Džiugelis ir M. Ardišauskas atmetė jiems metamus įtarimus. Visgi, pirmadienį naujienų portalui 15min.lt M. Ardišauskas pripažino, kad tuo metu, kai dirbo su Seimo nariu, jis konsultavo ir lošimų verslą.

Dalis konservatorių paragino J. Džiugelį trauktis iš SRDK pirmininko pareigų. Penktadienį jis teigė tokios galimybės neatmetantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.