J. Džiugelis: kai pradėjau domėtis azartinių lošimų rinka, M. Ardišauskas nebedirbo su šio verslo atstovais

Akcijos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo narys Justas Džiugelis tvirtina žinojęs, kad jį konsultavęs Mindaugas Ardišauskas teikė paslaugas ir lošimų verslui. Visgi, politikas pabrėžė, kad susidomėjo azartinių lošimų temomis ir ėmėsi įstatyminių iniciatyvų M. Ardišauskui jau nebekonsultuojant verslo atstovų.

Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Justas Džiugelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Justas Džiugelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Justas Džiugelis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Justas Džiugelis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Augustė Lyberytė

2024-02-28 14:53, atnaujinta 2024-02-28 15:19

„M. Ardišauskas mane buvo informavęs, kad jis ketina teikti konsultacinio pobūdžio paslaugas vienai iš lošimų bendrovių“, – trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijai sakė J. Džiugelis.

„Tai buvo, man atrodo, 2022 metai“, – pridūrė jis.

Visgi, J. Džiugelis pabrėžė – M. Ardišauskui bendradarbiaujant su lošimų įmonėmis, jis nesiėmė jokių teisinių iniciatyvų, susijusių su azartinių lošimų verslu.

„Aš tuo metu nebuvau komiteto pirmininkas ir nesiėmiau jokios proaktyvios veiklos lošimų sektoriuje, nemačiau kažkokio galimo interesų konflikto“, – aiškino konservatorius.

„Tvirtai galiu pasakyti, kad tame periode, kuomet aš pradėjau domėtis azartinių lošimų rinka, buvau patikintas, kad Mindaugas nedirba su lošimų bendrovėmis“, – akcentavo jis.

Be to, detalizavo klausimų dėl interesų konflikto regimybės sulaukęs Seimo narys, aktyviai domėtis azartinių žaidimų rinka jis pradėjo tik tapęs Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininku.

„Mano domėjimosi azartiniais lošimais pradžia – keli mėnesiai po to, kai aš tapau Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininku“, – patikino jis, nurodydamas, kad šiais klausimais susidomėjo ir dėl gaunamų gyventojų raštų, temos aktualumo viešojoje erdvėje.

„Azartinių lošimų rinka yra valstybės vėžys, kurį aš pradėjau operuoti“, – sakė jis.

Darbo sutarties su M. Ardišausku neturėjo, sąskaitose buvo nurodomas valandinis įkainis

Seimo Antikorupcijos komisijai analizuojant J. Džiugelio įsigytas paslaugas iš M. Ardišausko, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Gentvilas teiravosi konservatoriaus apie šių darbo santykių aplinkybes. Seimo narys svarstė, jog deklaruotos paslaugos galėjo būti fiktyvios.

„Ar jūs kadencijos pradžioje sudarėte kokią nors paslaugų teikimo sutartį su M. Ardišausku? Ar tą sutartį, jeigu turite, galite pateikti ir Antikorupcijos komisijoje? Ganėtinai svarbu, ar dirbama pagal sutartį, ar taip ad hoc žodžiu susitarus“, – kėlė klausimus E. Gentvilas, domėjęsis ir individualia veikla besivertusio M. Ardišausko valandiniu darbo įkainiu.

Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė taip pat suabejojo J. Džiugelio pateiktų sąskaitų-faktūrų informacija. Politikė nurodė, kad jomis atsiskaityta už valandinį darbą.

„Pas jus produkto rezultatas (...) kiekvienoje sąskaitoje yra nurodomas valandų skaičius. Tai kaip jūs vedėte tą valandų apskaitą?“ – kėlė klausimus ji.

J. Džiugelis pripažino, kad su M. Ardišausku darbo sutartis nebuvo sudaryta. Be to, konsultantas politikui esą teikė paslaugas periodiškai, todėl ir mokėjimai už darbus nebuvo pervedami kiekvieną mėnesį. Tarp M. Ardišausko atliktų darbų J. Džiugelis įvardijo 2020–2022 m. veiklos ataskaitą, 37 pranešimus spaudai, socialinių tinklų įrašus.

Tuo metu aiškindamas dėl sąskaitų-faktūrų detalių, J. Džiugelis neatsakė, koks buvo M. Ardišausko valandos darbo įkainis. Be to, Seimo narys nurodė, jog už sąskaitų išrašymą atsakingas yra ne jis, bet paslaugos teikėjas – t. y., M. Ardišauskas.

„Seimo narys nėra buhalteris. Ir Finansų skyrius Seime yra sukurtas tam, kad prižiūrėtų visus dalykus“, – sakė konservatorius.

Visgi, kaip rašo naujienų portalas delfi.lt, M. Ardišauskui Seimo narys mokėjo ne už pačias ataskaitas, bet už valandas, kurias konsultantas dirbo. Kiekvienoje sąskaitoje nurodoma, kad dirbta po 10 valandų. Kiekviena jų įkainota po 100 eurų, todėl sąskaitos išrašytos 1 tūkst. eurų sumai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.