K. Bartoševičius už parlamentines lėšas pirktos technikos nepaliko Seimo kanceliarijai

Už galimus seksualinius nusikaltimus teisiamas ir iš Seimo pasitraukęs konservatorius Kristijonas Bartoševičius už parlamentines lėšas pirktos technikos pasitraukus iš pareigų nepaliko Seimo kanceliarijai.

K. Bartoševičius.<br>ELTA nuotr.
K. Bartoševičius.<br>ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martyna Pikelytė

2024-03-05 16:05

Kaip skelbė akcijos „Skaidrinam“ iniciatorius Andrius Tapinas, buvęs parlamentaras už jo veiklai skirtas lėšas pirko planšetinį kompiuterį ir virš 1,8 tūkst. eurų kainuojančią klaviatūrą.

„Prieš pat pasitraukdamas iš Seimo jis nusipirko „Ipad Pro“ ir klaviatūrą už 1888 eurus. Reikės pasiklausti Seime, ar jis šituos daiktus už mūsų pinigus grąžino ar tiesiog išsinešė su savimi“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A. Tapinas.

Visgi, Seimo kanceliarijos atstovė spaudai Justė Radzevičiūtė-Laugalienė teigė, kad K. Bartoševičius gražinęs tik kanceliarijos jam išduotą techniką.

„Tą, ką Seimo kanceliarija suteikia parlamentarams, tai jis baigęs darbą kaip Seimo narys grąžino tai, kas buvo suteikta jam pačiam“, – Eltai teigė J. Radzevičiūtė-Laugalienė.

Ji taip pat pridūrė, kad įstatymai nenumato prievolės minėtą techniką grąžinti.

„Nėra teisės aktuose numatyta, kad kažkaip Seimo nariai turėtų ją palikti Seimo kanceliarijai, tą techniką nusipirktą už parlamentinei veiklai skirtas lėšas“, – patikino kanceliarijos atstovė.

Pirmasis šią žinią pranešė portalas „15 min.“.

ELTA primena, kad praėjusių metų liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. K. Bartoševičius kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė pernai, sausio 23 dieną. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.