A. Armonaitė: reikia mažiau kalbų apie karą, daugiau – apie saugumą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako mananti, kad siūlymas atlaisvinti ribojimus Lietuvos gynybos pramonėje pritarimo Seime sulauks.

Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-03-12 22:18

„Pakviečiau visus (parlamentarus – ELTA) tapti šios idėjos, šio pokyčio dalimi ir labai gausiai iš visų frakcijų Seimo nariai rašosi, tai manau, kad turėsime pokyčius. Svarbiausia, kad pokyčiai skirti ne tik įmonėms, darbo vietų kūrimui, bet ir mūsų Lietuvos saugumui“, – LRT televizijai antradienį teigė Laisvės partijos pirmininkė.

„Tikiuosi, kad tai bus didesnis postūmis ir ginklų gamybai Lietuvoje, ir bendrai saugumo didinimo prasme“, – pridūrė ji.

A. Armonaitės teigimu, Lietuvoje daugiau kalbėti derėtų ne apie karą, o apie saugumą.

„Mažiau kalbų apie karą, daugiau kalbų ir darbų apie saugumą. Mes esame stipriausio NATO aljanso nariai, mes dvigubai šioje kadencijoje padidinome investicijas į savo gynybą, mažiname barjerus gynybos įmonėms vystytis“, – pabrėžė ministrė.

ELTA primena, kad antradienį Ekonomikos ir inovacijų ministerija pristatė siūlymą keisti Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės reguliavimą. Tokie pokyčiai leistų atlaisvinti šioje srityje veikiančių Lietuvos gamintojų veiklą ir padidinti lietuviškos produkcijos gamybą.

Tarp pokyčių taip pat numatomi atlaisvinimai, susiję su gaminių testavimu, ginklų galių gamybos ribojimų sumažinimu, Lietuvos įsigyjama technika bei darbuotojų netiesiogiai dirbančių su sprogmenimis medicinine patikra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.