G. Jakštas sudarė komisiją dėl vienuoliktokų fizikos tarpinio patikrinimo užduočių vertinimo

Kilus pasipiktinimui dėl vienuoliktokų fizikos tarpinio patikrinimo, antradienį švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas sudarė komisiją, kuri įvertins jo užduotis ir pateiks siūlymus.

 Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
 Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
 Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
 Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
 Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
 Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
 Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
 Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 5:46 PM

„Penktadienį Nacionalinė švietimo agentūra kreipėsi į fizikos mokytojų asociaciją, prašydama pateikti ekspertines išvadas. Antradienį viceministras susitiko su fizikos mokytojų bendruomenės atstovais. Matome, kad nuomonės dėl užduoties išsiskiria“, – išplatintame pranešime cituojamas G. Jakštas.

„Svarbu rasti visiems priimtinus sprendimus mokinių labui. Svarbiausias siekis – kad nenukentėtų mokiniai ir kad būtų užtikrintas objektyvus vertinimas“, – pridūrė ministras.

Kaip pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), numatyta, kad išvadas antradienį sudaryta komisija pateiks iki kovo 15 dienos. Joje dirbs patyrę fizikos mokytojai, ekspertai.

ELTA primena, kad pasipiktinimas tarp mokinių, tėvų ir ekspertų kilo už tarpinį patikrinimą vienuoliktokams gavus itin žemus balus. Kaip rašė portalas „delfi.lt“, užduotys pasirodė per sunkios net kai kuriems olimpiadininkams.

„Užduotys tarpiniams patikrinimams buvo rengtos įprasta egzaminų užduočių rengimo tvarka. Jas formulavo mokytojai praktikai ir patikrino trys recenzentai. Tačiau, atsižvelgdami į bendruomenėje kilusią diskusiją, priėmėme sprendimą papildomam vertinimui“, – tuomet teigė ministras, reaguodamas į viešojoje erdvėje kilusią pasipiktinimo bangą.

Penktadienį atlikti ekspertinį užduočių vertinimą G. Jakštas įpareigojo Nacionalinę švietimo agentūrą (NŠA).

Fizikos tarpiniame patikrinime dalyvavo apie 5,5 tūkst. vienuoliktokų, tai yra apie 3 kartus daugiau nei pernai laikė fizikos valstybinį brandos egzaminą.

Tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šįmet dalyvaus daugiau kaip 26 tūkst. moksleivių. Jie bus vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti iki 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas būtų išlaikytas. Vienuoliktokai laikys po vieną dalyko tarpinį patikrinimą, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos, kurių bus po du.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.