Kauno apylinkės teismo pirmininkas siekia sustabdyti teisėjos V. Jegorovienės įgaliojimus

Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis inicijuoja šiame teisme dirbančios teisėjos Vidos Jegorovienės įgaliojimų sustabdymą – dėl nederamo elgesio teisėjai iškelta jau trečia drausmės byla, tačiau teisėja dirba toliau.

Kauno apylinkės teismas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Kauno apylinkės teismas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Steniulienė

Mar 12, 2024, 5:49 PM

Pagal Teismų įstatymą, iškėlus drausmės bylą, Teisėjų tarybos teikimu prezidentas, gali sustabdyti teisėjo įgaliojimus, iki įsigalios Teisėjų garbės teismo sprendimas.

Trečia drausmės byla teisėjai V.Jegorovienei buvo iškelta pernai rudenį, ji neišnagrinėta iki šiol, o skundai dėl teisėjos galimai neetiško elgesio plūsta ir iš personalo, ir iš bylų šalių.

„Taryba apie sprendimus iškelti drausmės bylas informaciją turi, kadangi prieš tai dviejose bylose jai buvo skirtos švelnesnės nuobaudos – papeikimas ir griežtas papeikimas – natūralu, kad išnagrinėjus trečią (drausmės bylą – ELTA), galima manyti, kad gali būti pagrindas siūlyti atleisti už teisėjo vardo žeminimą. Man nesuprantama, kodėl Teisėjų taryba iki šios dienos nesusirinko į posėdį ir neiškėlė į darbotvarkės klausimus apvarstyti teikimą Respublikos prezidentui dėl šios teisėjos įgaliojimų sustabdymo. Kadangi to nebuvo padaryta, tuomet aš pasiūliau, nors kaip ir neturėčiau daryti, nes Teismų įstatyme nėra formuluojama, kad pirmininko prašymu Tarybos teikimu. Kažkodėl šis klausimas nebuvo sprendžiamas, todėl aš pasiūliau tą padaryti“, – Eltai pirmadienį sakė Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

Dėl Kauno apylinkės teismo pirmininko 2024 m. kovo 7 d. teikimo „Dėl neeilinio Teisėjų tarybos posėdžio organizavimo dėl teikimo teisėjos V.Jegorovienės įgaliojimų sustabdymo klausimui spręsti“ Teisėjų taryba rinksis spręsti kovo 14 dieną, ketvirtadienį.

„Tikiuosi, kad tikrai bus pritarta tam teikimui, nes, nesustabdžius įgaliojimų, tos problemos tik didės“, – Eltai sakė A.Purvainis.

V.Jegorovienės drausmės bylą Teisėjų garbės teismas nagrinės kovo 22 dieną.

„Toks teikimas galėjo būti apsvarstytas ir praėjusių metų rudenį, teisėja jau nebūtų nagrinėjusi bylų, jeigu būtų sustabdyti įgaliojimai, neturėtume naujų skundų, dabar, deja, to nėra“, – apgailestavo teismo vadovas.

A.Purvainis stebisi, kad neseniai buvo sustabdyti tuometinio Vilniaus miesto apylinkės teisėjo įgaliojimai, vos tik jam buvo iškelta drausmės byla.

ELTA primena, kad pernai lapkritį Teisėjų etikos ir drausmės komisija dėl pasikartojančio nederamo elgesio iškėlė drausmės bylą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjai V.Jegorovienei ir pasiūlė inicijuoti procedūras jos sveikatos tikrinimui atlikti.

Dar 2023 m. Kauno apylinkės teismo pirmininkas V.Purvainis nurodė, jog nepaisant 2022 m. sausį Teisėjų garbės teismo teisėjai skirto papeikimo ir 2023 m. birželį – griežto papeikimo, šios teisėjo elgesys nepasikeitė.

Ištyrusi turimą medžiagą, komisija konstatavo, kad yra pakankamai duomenų, jog teisėja, darbinėje aplinkoje bendraudama su teismo personalu, nesilaikė teisėjų etikos reikalavimų: buvo nekorektiška, kaltino teismo darbuotojus ir kitus asmenis nepagrįstais dalykais ir toks elgesys nebuvo vienkartinis.

1963 m. gimusi V.Jegorovienė teisėja dirba nuo 1994 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.