VSD vadovas apie tariamus Rusijos rinkimus: neatmetame įvairių provokacijų

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis neatmeta, kad penktadienį Rusijoje prasidėsiančių tariamų prezidento rinkimų metu, Kremlius gali bandyti rengti įvairias provokacijas Lietuvoje. Visgi jis ramina, kad institucijos tokiems scenarijams rengiasi.

Darius Jauniškis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Darius Jauniškis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Mar 14, 2024, 1:16 PM

„Be jokios abejonės, kalbamės su visomis institucijomis, įspėdami, kad reikėtų imtis papildomo budrumo (Rusijos prezidento – ELTA) rinkimų metu. Neatmetame, kad galimos įvairios provokacijos“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė D. Jauniškis.

„Ko tikėtis – galbūt vėl kokių nors opozicijos gąsdinimų arba kažkokių pareiškimų iš užsienio reikalų ministerijos ar kažkokios isterijos, kad kažkur kažkam neleido balsuoti ar kažkokios institucijos užtvėrė kažkam kelią“, – pridūrė jis.

VSD vadovas mano, kad ir antradienio vakarą įvykęs Leonido Volkovo užpuolimas yra bandymas įbauginti Rusijos opoziciją, jog ši nerengtų planuojamų protesto akcijų.

„Labai tikėtina, kad tai yra toks pasirengimas prieš tuos pseudo Rusijos prezidento rinkimus, kurie įvyks. Mūsų vertinimu, į tai ir yra nukreipta, kad išgąsdinti opoziciją, kad ji nesiimtų planuojamų akcijų“, – sakė D. Jauniškis.

Visgi D. Jauniškis tikina, kad VSD savo darbą atlieka ir turima informacija apie galimas grėsmes ir provokacijas nuolat dalinasi su atsakingomis institucijomis.

„Valstybės saugumo departamentas savo darbą atlieka. Mes reguliariai, kai tik turime informaciją, iš karto keičiamės su atsakingomis institucijomis, įspėdami apie grėsmes. Vyksta visokie tarpinstituciniai situacijos koordinavimo susitikimai. Ir tas budrumas, žinoma, kad yra padidintas“, – patikino VSD direktorius.

„Apie kitus metodus aš nenoriu eteryje kalbėti, bet užtikrinu, kad tam tikri veiksmai yra daromi“, – pridūrė jis.

VSD jau trečiadienį teigė, kad Kovos su korupcija fondo (FBK) nario L. Volkovo užpuolimas, tikėtina, yra Rusijos organizuota ir įgyvendinta operacija. Lietuvos žvalgyba tai sieja su Kremliaus bandymais stabdyti Rusijos opozicijos projektų, susijusių su artėjančiais nedemokratiniais Rusijos prezidento rinkimais, įgyvendinimą.

Vadinamieji prezidento rinkimai Rusijoje vyks kovo 15–17 dienomis. Neabejojama, kad daugiau nei du dešimtmečius Rusiją valdantis V. Putinas pasiskelbs laimėjęs dar vieną šešerių metų kadenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.