V. Blinkevičiūtė: nežinau, kodėl Laisvės partija galvoja, kad dar yra valdančiojoje koalicijoje

Kylant naujoms įtampoms valdančiojoje koalicijoje, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako nesuprantanti, kodėl Laisvės partija vis dar galvoja priklausanti Seimo daugumai.

Vilija Blinkevičiūtė ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 9:30 AM

„Kyla natūralus klausimas – ar iš tikrųjų yra valdančioji koalicija? Ko gero, jos jau nebėra. Nežinau, kodėl Laisvės partija vis galvoja, kad dar yra toje koalicijoje ir neva tai dirba. Tai toks pastebėjimas – ir jis yra liūdnas“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė V. Blinkevičiūtė.

Taip politikė įvertino ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės bei teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos apsižodžiavimą socialiniuose tinkluose. Politikė konstatavo – „koalicijoje toliau dūžta lėkštės“, taip netiesiogiai referuodama į ankstesnį ginčą tarp Vyriausybės vadovės ir „laisviečių“ lyderės Aušrinės Armonaitės.

V. Blinkevičiūtė prisipažino – skaitydama I. Šimonytės ir E. Dobrowolskos susirašinėjimus, ji negalėjo patikėti, kaip premjerė bendrauja su savo Vyriausybės ministre.

„Vakar vakare paskaičiau tą viešą susirašinėjimą „Facebook“, kur premjerė Ingrida Šimonytė bendrauja su savo vadovaujamos Vyriausybės teisingumo ministre, besikreipdama „mieloji“ ir „aš tau ir tavo partijai pasakysiu“... Atvirai sakau – aš negalėjau patikėti, dar kartą perskaičiau“, – pripažino ji, akcentuodama, jog premjerė galėjo šią situaciją išspręsti akis į akį pasikalbėdama su teisingumo ministre.

„Ar reikia viešumoje kelti tuos tokius skandalus?“ – retoriškai klausė ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimas patvirtino kovo 10-ąją prasidėjusios pavasario sesijos darbų programą. Visgi, Laisvės partijai itin svarbūs projektai – Civilinės sąjungos įstatymas bei Stambulo konvencija – į programą liko neįtraukti.

Tai sukėlė nepasipiktinimo bangą „laisviečių“ gretose. Viena partijos narių, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska savo „Facebook“ paskyroje apgailestavo, kad minėti sprendimai priimti ir valdančiųjų konservatorių bei liberalų balsais.

„Sutarkime dėl vieno – kalbėti apie žmogaus teises, liberalias vertybes ir gamtos apsaugą neužtenka, jei dalis frakcijos balsuoja kitaip. Tai veidmainystė. Ir tuo pačiu – tikrosios vertybės, kurias gauna rinkėjai pasirinkdami savo atstovus rinkimuose“, – rašė E. Dobrowolska.

Visgi, į tokį įrašą netruko sureaguoti premjerė Ingrida Šimonytė.

„Mieloji, čia tiek pat hipokritiška, kiek būtų, jeigu sugalvočiau draust Tau ar tavo partijos kolegoms kalbėt apie viešąsias išlaidas įvairioms sritims, turint galvoj nebūtinai nuoširdžią dalies žmonių nuostatą dėl sąskaitos apmokėjimo. Niekas neturi monopolio į kalbėjimą vienais ar kitais klausimais. Tai leisiu sau ir toliau kalbėt kuo tikiu ir ką galvoju“, – Vyriausybės kolegei atkirto I. Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.